Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen

23 februari 2010: Gouverneur verleent formatie-opdracht aan P.J. Atacho

26-02-2010

Op 21 februari 2010 heeft de informateur, de heer P.J. Atacho, zijn eindverslag uitgebracht aan de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, mr. F.M. d.l.S. Goedgedrag, omtrent zijn bevindingen met betrekking tot de vorming van een nieuw kabinet.

De informateur stelde de Gouverneur in kennis van het feit dat 6 politieke partijen, vertegenwoordigende 14 zetels in de Staten, overeenstemming hebben bereikt over de vorming van een Kabinet.

De leiders van deze partijen hebben de wens te kennen gegeven dat de informateur wordt benoemd tot formateur. Op basis van het advies van de informateur heeft de Gouverneur de heer P.J. Atacho verzocht zo spoedig mogelijk een kabinet te vormen dat:


· mag rekenen op een brede steun in de Staten van de Nederlandse Antillen en draagvlak geniet op alle eilanden van de Nederlandse Antillen;


· bestaat uit personen die voldoen aan een algemeen profiel, te weten:


- een ruime bekendheid met het overheidsapparaat;


- een zekere expertise op het betreffende vakgebied;


- managementkwaliteiten;


- een vaste bereidwilligheid tot uitvoeren van het Akkoord van Philipsburg en het op grond daarvan, binnen één maand na aantreden van het nieuwe kabinet, op te stellen

regeerprogramma, dat evenzo gericht moet zijn op het uitvoeren van de eerder overeengekomen 3 prioritaire aandachtsgebieden.

De Gouverneur heeft de formateur voorts gewezen op het Landsbesluit van 10 februari 2010, nr. 868/RNA'10: inzake de onverenigbaarheid van belangen en functies in het kader van de benoeming van ministers en staatssecretarissen en hem verzocht erop toe te zien dat dit Landsbesluit in acht wordt genomen.

De Gouverneur heeft de formateur verzocht uiterlijk op 16 maart 2010 verslag uit te brengen van zijn bevindingen.

De heer P.J. Atacho heeft de opdracht in beraad genomen.

© Copyright 2002-2010 Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen