Gemeente Soest

Lees voor

Lezing over zwaluwen in Soest

13 januari 2010

Woensdag 24 februari 2010 om 19.30 uur vindt er een lezing over zwaluwen in Soest plaats in het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein
1.

De lezing wordt georganiseerd door het IVN Eemland (vogelwerkgroep) in samenwerking met de gemeente Soest (Natuur- en Milieucommunicatie) en wordt gegeven door zwaluwenexpert, Marjos Mourmans-Leinders.

De afgelopen 4 jaar is er in een reeks van Soester Natuur- en Milieuvoorlichtingsavonden aandacht besteed aan vlinders, ijsvogels en uilen in Soest. Op deze vierde voorlichtingsavond zijn onze zwaluwen aan de beurt.

Wist u dat er in Soest vier soorten zwaluwen voorkomen en broeden? De gier-, huis-, boeren- en de oeverzwaluw.
Waar zitten de verschillende zwaluwen, hoe kunt u ze herkennen, waar bestaat hun voedsel uit en wat hebben ze nodig om voldoende jongen voort te brengen?

Wethouder Bert Krijger zal deze informatieve avond met een voorwoord openen. Vervolgens zal Marjos Mourmans-Leinders (van: www.zwaluwen.info) aan de hand van een prachtige presentatie alle wetenswaardigheden en bijzonderheden laten zien over de vier soorten zwaluwen, die in Soest huizen.

Voor, tijdens de pauze en na afloop van de lezing kunt u op een mini-informatiemarktje kennis maken met het werk van de verschillende werkgroepen van het IVN Eemland.

Aanmelden voor de lezing

De toegang is gratis. Er kunnen maximaal 120 mensen in de zaal. Aanmelden is daarom noodzakelijk. U kunt zich aanmelden voor de lezing door een mail te sturen naar: milieucentrum@soest.nl

Mocht dat niet lukken, dan kunt u ook bellen naar Jaap van de Berg (Ivn Eemland) of Johan Simon (gemeente Soest).

De zaal in het gemeentehuis is open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 en duurt tot 22.00 uur.

Informatie: Jaap van de Berg (IVN Eemland/ 06 51857877) of Johan Simon (gemeente Soest/ 035 6093202). Websites: www.ivn-eemland.nl en www.soest.nl/nmcsoest