MSC Belgium besteedt informaticabeheer uit aan Cegeka

24/02/2010 11:12

DataBalk B.V.

Hasselt, 11 februari 2010

Informaticadienstenleverancier Cegeka gaat de volgende vijf jaar de volledige IT-infrastructuur beheren van de rederij MSC Belgium. Die omvat 290 werkplekken, datacenter- en opslagsystemen en het lokale en langeafstandsnetwerk. Cegeka is er ook verantwoordelijk voor de toegang tot het internet. Drie systeembeheerders van MSC Belgium treden in dienst bij Cegeka, maar blijven voorlopig in de kantoren van MSC werken.

Met het contract verkrijgt MSC Belgium variabele informaticakosten. "Cegeka rekent ons een prijs per werkplek aan. Naarmate het aantal computergebruikers toe- of afneemt, verandert ook de IT-factuur. Dat lijkt me een heel eerlijke werkwijze", zegt Marc Beerlandt, algemeen directeur van MSC Belgium. "Bovendien is het contract schaalbaar, op maat van onze groeiobjectieven."

Omdat informaticabeheer niet tot de kernactiviteit van MSC Belgium behoort, is het voor de onderneming niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend om de snelle technologische evolutie te volgen. "Door het infrastructuurbeheer uit te besteden aan Cegeka, krijgt MSC Belgium automatisch toegang tot alle voordelen die innovatieve technologieën zoals virtualisatie bieden", aldus Luc De Clerck, Managing Director van Cegeka.

Dankzij het strategische infrastructuurcontract met Cegeka komt voor MSC Belgium bovendien tijd vrij voor de vernieuwing van interne applicaties, voor extra automatisering en efficiëntie. Zo zal de informatica opnieuw competitieve voordelen voor de rederij genereren. Meer innovatieve en efficiënte informaticasystemen helpen MSC Belgium immers om sneller en gemakkelijker te communiceren met partners en havenautoriteiten zoals de douane.

De IT-systemen van MSC Belgium worden ondergebracht in de datacenters van Cegeka in Hasselt en Leuven. Het garandeert het bedrijf een professioneel een snel systeembeheer, maar ook een gedegen gegevensback-up en een snelle herstart van de activiteiten ingeval van nood. De professionalisering van de bedrijfszekerheid was voor MSC een belangrijk onderdeel van de outsourcingopdracht. Cegeka's bewezen ervaring bij zusterbedrijf MSC Home Terminal in het kader van systeembeheer van op afstand was eveneens een belangrijk punt in het voordeel van de dienstverlener.





http://WWW.DATABALK.NL