Gemeente Geertruidenberg


Opening speeltuinen

Op woensdagmiddag 17 februari is het vernieuwde speelterrein aan de Gravenhof in Raamsdonk officieel geopend. Het verzoek voor het gedeeltelijk verplaatsen en gedeeltelijk vernieuwen van het speelterrein in de Gravenhof kwam van buurtvereniging De Maasroute.

Nadat alle ouders, kinderen en overige aanwezigen voorzien waren van koffie, thee, limonade en iets lekkers ging de officiële opening van het speelterrein in de Gravenhof van start. Wethouder Lida Verschuren begon met een toespraak. Hierin vertelde ze dat het plan samen met de buurtvereniging is opgesteld. Er is een aantal speeltoestellen verplaatst en twee nieuwe toestellen zijn bijgezet. De derde, een Spica, is onderweg en zodra het weer het toelaat wordt deze geplaatst.

Vervolgens bood wethouder Verschuren twee cadeautjes aan aan de kinderen die bij de opening van de Gravenhof aanwezig waren; twee spellen waar de kinderen buiten mee kunnen spelen.

Na de toespraak van wethouder Verschuren ging ze over tot het officiële gedeelte. Zij knipte het lint door en vroeg alle kinderen op een speeltoestel te gaan zitten. Daarna blies zij op een fluit en zetten alle kinderen de speeltoestellen in beweging. Hiermee was het speelterrein officieel geopend.

Speeltuin Strijenlaan

Maandag 22 februari is met hulp van wethouder Lida Verschuren het laatste toestel in de speeltuin aan de Strijenlaan geplaatst. In totaal staan er nu vier speeltoestellen speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Er komt een hekje om de speeltoestellen, zodat de kinderen niet de straat op kunnen rennen en zodat de honden uit de speeltuin blijven.

In de wijk rondom de Strijenlaan wonen erg veel kleine kinderen. Deze extra speelgelegenheid is dan ook op verzoek van wijkbewoners gerealiseerd. De allerkleinsten hebben nu in hun wijk hun eigen plekje waar zij veilig kunnen spelen.