Gemeente Stadskanaal

De landelijke campagne `Klimaatstraatfeest' is van start gegaan. Ook in Stadskanaal zijn er straten in de race voor één van de 500 gratis straatfeesten. In de campagne besparen burgers samen met hun buren energie. Dat is goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Met allerlei prijsvragen zijn bovendien extra prijzen te winnen:

Maak kan op gratis energiebespaaradvies

Vul vóór 1 maart met minimaal vijf klimaatburen de Energielastenverlager op de website van het Klimaatstraatfeest in en maak kans op gratis energiebespaaradvies ter waarde van 265 euro. U verdient sowieso al punten door het invullen. Zo zijn er drie winnaars: het klimaat, uw straat en ieders portemonnee.

Voor huurders

Speciaal voor huurders stelt de Woonbond vijf gratis bezoeken van de Energiebus beschikbaar. Wilt u weten hoe het staat met het energieverbruik, de isolatie en de installaties van de huurwoningen in uw complex? Reageer vóór 1 maart op de website van De Woonbond, I www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl/energiebus en geef aan waarom de Energiebus bij u moet langskomen.

Hoe doet u mee?

Meldt u aan op de website I www.klimaatstraatfeest.nl. U kunt daar op de pagina `Mijn straat' zien wie van uw buren nog meer meedoen. Wie zich aanmeldt ontvangt een gratis energiebox met energiebesparende artikelen (zolang de voorraad strekt). Op de site vindt u ook diverse tests en tips die helpen om energie te besparen. Door deze te gebruiken verdient u meteen al klimaatpunten voor uw straat. De campagne wordt op 29 mei 2010 afgesloten met maar liefst 500 straatfeesten door heel Nederland. Mogelijk worden één of meerdere daarvan in onze gemeente gehouden!

* 24 februari 2010