Gemeente Lopik

Cultureel Centrum Lopik

De gemeenteraad heeft op 6 oktober 2009 in meerderheid ingestemd met de bouw van een Cultureel Centrum Lopik (CCL) aan het gemeentehuis en het realiseren van een wooncomplex voor senioren. Op 16 december 2009 heeft de gemeente Grontmij opdracht gegeven een startnotitie en een beheer- en exploitatiemodel op te stellen. Onder leiding van Grontmij worden bijeenkomsten gehouden met de (toekomstige) vaste gebruikers (bewoners) van het CCL. Uitgangspunt is het programma van eisen zoals door de gemeenteraad is vastgesteld.

Sinds 1 januari 2010 treedt mevrouw M.E. van Schaik van de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer op als projectleider. Het cultureel centrum én de seniorenwoningen worden als twee afzonderlijke plannen beschouwd. Voor het CCL is de gemeente Lopik opdrachtgever. Voor het wooncomplex heeft de Woningbouwvereniging Lopik zich in principe bereid verklaard dit in samenspraak met de vereniging `Groepswonen van ouderen Lopik' te ontwikkelen.

Uit de rapportage van Grontmij, die eind maart/begin april 2010 wordt verwacht, zal blijken of het gebouw, het beheer- en de exploitatie passen binnen de gestelde randvoorwaarden en het beschikbare budget. Dit onderwerp wordt daarna in de eerst mogelijke raadsvergadering behandeld.

Meer informatie.