Royal Haskoning


Railinfra Solutions volledig erkend door ProRail

24-2-2010

Railinfra Solutions, een samenwerkingsverband tussen Witteveen+Bos/Royal Haskoning/DB International is volledig erkend door ProRail voor het uitvoeren van advieswerkzaamheden voor ProRail.

Railinfra Solutions volledig erkend door ProRail

De Tenderboard Erkenningen van ProRail heeft besloten, op basis van de Erkenningsregeling van ProRail, om Railinfra Solutions V.O.F. te erkennen in de branche ingenieursbureaus. Railinfra Solutions voldoet aan de eisen die ProRail heeft opgesteld als basis voor de erkenning, waaronder kennis, capaciteit en referenties. Ook bewezen meerwaarde vanuit het verleden en de brede achterban, in-huis expertise op het gebied van ontwerpen en inpassen in de omgeving zijn criteria. Met een vierde partij, Verebus Engineering, is een exclusief samenwerkingsverband gesloten voor de discipline treinbeveiliging.

Railinfra Solutions is erkend voor de categorieën: o treinbeveiliging;
o energievoorziening, bovenleiding en draagconstructies; o baanbouw en spoorwerk;
o spoordragende civieltechnische constructies; o niet spoordragende civieltechnische constructie en utilitaire constructies.

Kenmerkend voor de benadering van Railinfra Solutions is de multidisciplinaire insteek. De ruime aandacht voor omgevingsmanagement is bijzonder te noemen. De deskundigheid van Witteveen+Bos en Royal Haskoning op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw en milieubeleid stelt Railinfra Solutions in staat die omgeving in ieder spoorproject en in ieder advies mee te nemen. Bovendien brengt de internationale deskundigheid van DB International ruime expertise met zich mee voor bijvoorbeeld ERTMS en 25 kV bovenleidingspanning. Railinfra Solutions werkt voor ProRail, provincies, gemeenten, aannemers en grote industriële bedrijven.