Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 9 februari 2010

Spoorzoeken in het Ilperveld
De Waterratten gaan weer avonturen beleven

Op woensdag 24 februari van 13.30 tot 15.30 uur komen de Waterratten weer bij elkaar. Dit keer gaan we spoorzoeken op het Braamstuk. Maar we maken ook een voedertafel. En we proberen net zo'n kookpot te kleien als ze 1.000 jaar geleden gebruikten.

In de winter zijn we afhankelijk van het weer. Als we kunnen varen vertrekken we naar het Braamstuk. Daar gaan we samen met de boswachter spoorzoeken. We letten op sporen van vogels, muizen en insecten. Als je goed zoekt is er veel te beleven. Daarna gaan we naar het Langhuis. Daar liggen wilgentakken voor je klaar. Je maakt een voedertafel die je na afloop mee naar huis mag nemen! Hoe kookten de bewoners van het Ilperveld 1.000 jaar geleden eigenlijk? Dat kan de boswachter je precies vertellen. Met klei uit het gebied maken we samen een kogelpot na, zoals ze die toen gebruikten. Het wordt weer een middag om nooit meer te vergeten!

Jeugdclub de Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die natuur leuk vindt en van aanpakken houdt. Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Je mag gratis een keer langs komen. Een seizoenskaart waarmee je twaalf keer kunt deelnemen kost ¤ 65,00. Beschermers betalen ¤ 50,00

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.



Landschap Noord-Holland