IKON
P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 25 februari 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.
Presentatie: Jurgen Maas

Hoofdgast: Gerdi Verbeet, voorzitter 2e kamer
*Het kabinet viel nadat urenlang, onder verantwoordelijkheid van kamervoorzitter Gerdi Verbeet, was gedebatteerd in de Tweede Kamer. Hoe kijkt zij terug op dit debat en hoe ziet zij de toekomst van de PvdA en van de democratie?

*De gemeenteraadsverkiezingen zijn hét moment om verder te kijken dan de stemwijzer. Acteur Noël Keulen vertelt over de voorstelling De verlichting is stuk, waarin de heersende onvrede over de politiek wordt onderzocht.

*Waar draait het nu eigenlijk om in dit bestaan? Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont vroeg een aantal mensen een persoonlijke brief aan hun kinderen te schrijven en bundelde deze in zijn boek Wijze woorden.

*De partij van Geert Wilders groeit gestaag. Maar weet de PVV-stemmer waar hij aan begint? Elke week een persoonlijke column met de aanhef 'Beste PVV-stemmer'. Vanavond theoloog Erik Borgman.

*De kwestie: Uitweg?
Psychiater Boudewijn Chabot beschrijft in zijn boek Uitweg hoe mensen hun levenseinde zélf kunnen regisseren zónder dat artsen iets onwettigs hoeven te doen. Hij gaat in debat met filosoof Paul van Tongeren, volgens wie een zelfgekozen dood onmogelijk is.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en op de Amsterdamse zender Salto. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl