Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert informatiemiddag naar de Eemshaven voor het bedrijfsleven (persbericht 006, 2010)

Gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert in samenwerking met het GBL (Groninger Bedrijfslocaties) en Groningen Seaports op donderdag 25 februari a.s. een informatiemiddag voor ondernemers in Hoogezand-Sappemeer over de ontwikkelingen in de Eemshaven. Met behulp van deze bijeenkomst wil de gemeente Hoogezand-Sappemeer ondernemers de gelegenheid bieden om zich te laten informeren over de ontwikkelingen in de Eemshaven en de eventuele kansen die dit voor het bedrijfsleven in Hoogezand-Sappemeer biedt.

De ontwikkelingen die nu gaande zijn in de Eemshaven zorgen voor een enorme economische impuls in de regio. Deze kunnen ook van belang zijn voor het bedrijfsleven in Hoogezand-Sappemeer. Tijdens deze informatiemiddag staan de kansen, voor nu en in de toekomst, centraal.Â
Â

Het programma van deze middag zal onder andere bestaan uit een presentatie door de heer Post (directeur Groninger Seaports) en een rondrit door de Eemshaven (met toelichting) zodat de ondernemers zelf kunnen zien welke ontwikkelingen er allemaal gaande zijn in dit gebied. Uiteraard worden de ondernemers ook in de gelegenheid gesteld om te netwerken.

Voor deze bijeenkomst zijn onder andere de leden van de Vereniging Industriële belangen, de Vereniging Ondernemersbelangen en de Parkmanagementvereniging SHS uitgenodigd.

Â

Met het organiseren van deze bijeenkomst zet de gemeente Hoogezand-Sappemeer de eerste stappen in de uitvoering van haar Economisch beleid 2010-2014. In dit beleid is één van de doelstellingen het benutten van de mogelijkheden die voortvloeien uit de ontwikkelingen in de Eemshaven. Met deze informatiemiddag laat de gemeente Hoogezand-Sappemeer zien dat zij buiten haar gemeentegrenzen kijkt en samen met andere instanties en het bedrijfsleven op zoek is naar mogelijkheden die de economie in Hoogezand-Sappemeer kunnen versterken.