Gemeente Drechterland


8-2-2010
Bijeenkomst voor bedrijfsleven

Bijeenkomst 25 februari âWinst met de Waboâ

Op 25 februari 2010 vindt van 13.00 uur tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over de komst van de âWet Algemene Bepalingen Omgevingsrechtâ (Wabo), die op 1 juli 2010 in werking treedt.
Belangrijk voor bedrijfsleven
Als u zelf, of uw bedrijf, regelmatig vergunningen moet aanvragen rond wonen, werken en/of milieu bent u van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst staat de samenwerking tussen provincies, gemeenten en het bedrijfsleven centraal. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Eén loket voor vergunningen
Vanaf 1 juli 2010 kunnen dankzij de Wabo alle vergunningen met betrekking op de fysieke leefomgeving (van bouwvergunning tot milieuvergunning) via één digitaal loket geregeld worden. Er is er dan nog maar sprake van één vergunning: de Omgevingsvergunning. Met als voordeel: lastenreductie en tijdswinst.

Inhoud bijeenkomst
Tijdens deze informatiebijeenkomst leggen we u kort en krachtig uit hoe de nieuwe regelgeving werkt en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering. U hoort er het verhaal vanuit de overheid en vanuit het bedrijfsleven en krijgt in workshops handvatten aangereikt om de Wabo in praktijk te brengen.

Initiatiefnemers
De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Bouwend Nederland, Aedes, BNA, het ministerie van VROM, de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Stede Broec, Wervershoof, Opmeer en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. De organisatie is in handen van SBR en Stadswerk Platform Omgevingsrecht.

Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is in cultureel centrum âde Huesmolenâ, De Huesmolen 60 in Hoorn.
Aanmelden is noodzakelijk via www.winstmetdewabo.nl. Hier vindt u ook het uitgebreide programma van die dag.