Gemeente Breda

Minister Cramer komt naar Bredase klimaattop

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Jacqueline Cramer, heeft bekend gemaakt op donderdagmiddag 25 februari de Bredase Klimaattop bij te wonen. Deze bijeenkomst onder het motto âWinst met een beter klimaatâ wordt georganiseerd door de Bredase Energieraad samen met de gemeente.

De top is vooral gericht op wat bedrijven en organisaties in Breda kunnen doen om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

De Bredase lijsttrekkers zullen tijdens deze bijeenkomst in het stadhuis van Breda een aantal ambities van de marktpartijen meekrijgen voor het nieuwe coalitieakkoord dat na de verkiezingen wordt opgesteld.

Met het organiseren van de klimaattop wordt uitvoering gegeven aan een motie die de gemeenteraad eind vorig jaar heeft aangenomen. Milieuwethouder Wilbert Willems, tevens voorzitter van de Bredase Energieraad: âIk ben erg blij met de komst van minister Cramer naar de klimaattop in Breda. Daarmee wordt dit initiatief en ons lokale klimaatbeleid extra ondersteund. Met de klimaattop willen we vooral de ideeën en plannen naar boven halen die al aanwezig zijn binnen de Bredase samenleving, om onze klimaatdoelen zo snel mogelijk te bereiken.â

Inschrijven voor deelname aan de Bredase klimaattop is nog mogelijk tot 20 februari aanstaande via dit digitaal formulier. Vanwege de grote belangstelling is er nog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Breda, 9 februari 2010