Gemeente Soest

Prijsuitreiking 'Doe meer met afval'

17 februari 2010

Op donderdag 25 februari reikt wethouder Krijger een glasservies uit aan mevrouw Eijbergen uit Soest. Zij is een van de winnaars van de prijsvraag `glas' uit de campagne `Doe meer met afval'.

Deze campagne is door de Utrechtse gemeenten gelanceerd om het scheiden van afval te promoten. De reacties op de prijsvraag waren overweldigend. Bijna 3000 mensen hebben de prijsvraag opgelost én ingestuurd.

Glasscheiden quiz

De prijsvraag bestond uit een quiz in `Afvalnieuws' op www.doemeermetafval.nl. De prijswinnaars krijgen een glasservies, aangeboden door Royal Leerdam-Libbey en Stichting Duurzaam Verpakkingsglas. Naast mevrouw Eijbergen uit Soest, hebben ook deelnemers uit andere gemeenten een prijs gewonnen. In totaal worden er 29 serviezen uitgereikt.

Groente-, fruit- en tuinafval

Binnenkort start de tweede campagne-etappe over het thema groente-, fruit- en tuinafval. Ook over dit thema wordt een prijsvraag uitgeschreven. Houd uw brievenbus goed in de gaten!

Ook met deze campagne proberen de Utrechtse gemeenten gezamenlijke hun inwoners te stimuleren om hun huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een beter milieu en een goedkopere afvalverwerking. Bovendien is het gescheiden afval weer grondstof voor nieuwe producten.

Klein chemisch afval

De uitreiking van het glasservies vindt plaats bij Brandsma Verf en Behang in het winkelcentrum Soest-Zuid. De heer Spiekerman van Brandsma Verf en Behang wordt door wethouder Krijger in het zonnetje gezet, door zijn inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De heer Spiekerman stelt zijn winkel beschikbaar als inzamelpunt voor verfafval van particulieren. Hij zorgt voor een verantwoorde afvoer via de chemocar die maandelijks het winkelcentrum aandoet. Ook de andere afvalstromen worden door Brandsma zoveel mogelijk gescheiden en voor hergebruik afgevoerd.