Provincie Overijssel


* Filmpremière en debat Dorp in Zicht

Filmpremière en debat Dorp in Zicht

8 februari 2010

Op donderdagavond 25 februari gaat de film Dorp in Zicht - Goor in première. Dertien inwoners en een professionele filmcrew werkten aan deze film over de kwaliteiten van de randen van Goor. Ze stonden voor en achter de camera en laten hiermee hun visie op de eigen omgeving zien en horen.

Afgelopen jaar werden inwoners van Goor opgeroepen om als horizonverbreder mee te doen aan het project Dorp in Zicht. Als filmer of als verteller konden ze laten zien en horen wat er zo bijzonder, mooi of lelijk is aan de randen van Goor. Hun filmfragmenten en verhalen tonen schoonheid en verval, maar vooral waarden die men wil behouden of verbeteren. Bovendien levert de film inspirerende ideeën.

Debat onder leiding van Peter Schoof

Aansluitend aan de filmpremière leidt Peter Schoof (programmamaker/presentator RTV Oost) een debat met het publiek. De filmmakers, inwoners, de politiek, de gemeente, plannenmakers en geïnteresseerden, zijn allemaal welkom. Iedereen kan meepraten over de onderwerpen en ideeën die in de film worden aangedragen. Jong en oud, want ook jongeren van Scala Jongerencentrum De Maan deden hun zegje in de film. Tijdens het debat is een professionele horizonverbreder aanwezig om de ideeën in een breder perspectief te plaatsen. In Goor neemt ir. Joos van den Dool (projectleider BVR / equipe AtelierOverijssel) deze taak op zich.

Muziek

Een bijzonder onderdeel van de film vormt de muziek die speciaal voor Goor is gecomponeerd door Maarten de Groot. Deze muzikant heeft zich ter plekke laten inspireren door de randen van Goor. Muziekvereniging Apollo voerde de compositie uit. De muziek neemt je mee naar een Goor dat nog nooit iemand zo beleefd heeft.

Waar en wanneer

Donderdag 25 februari om 20.00 uur in Zalencentrum De Bebsel, Hengevelderstraat 20 Goor.