Gemeente Hoogeveen

Groot lijsttrekkersdebat in raadhuis Hoogeveen

19 februari 2010 - De lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan Hoogeveense gemeenteraadsverkiezingen gaan donderdag 25 februari met elkaar in debat. Dat gebeurt in de Burgerzaal van het raadhuis. De debatavond begint om 19.00 uur. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

Thema's

Het debat wordt gevoerd over drie thema's: jeugd, verkeer en vervoer en bezuinigen of de lasten verhogen. Binnen die thema's kan een groot aantal onderwerpen aan bod komen, zoals de problematiek rond hangjongeren, alcohol- en drugsbeleid, jeugdvoorzieningen, cameratoezicht in het uitgaansgebied, het wegennet, ruim baan voor de auto of de fiets, parkeertarieven omhoog of niet, bereikbaarheid, het belang van burgers versus bedrijven, de recessie, de dalende inkomsten van de gemeente, bezuinigen of de OZB verhogen.

Deelnemers

De lijsttrekkers die met elkaar de strijd aanbinden zijn Rolien van de Belt(GroenLinks), Martin Benjamins (SP), Willem van Hartskamp (SGP), Henk Reinders (CDA), Cees Slottje (D66) Klaas Smid (PvdA), Arend Steenbergen (VVD), Jan Steenbergen (Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.) en Gert Vos (ChristenUnie).

Griffie

De debatavond is georganiseerd door de griffie van de gemeenteraad. De presentatie is in handen van Henk Kersten, die tot voor kort bij RTV Drenthe werkte als verslaggever, nieuwslezer en presentator van onder meer de radio- en tv-programma's Cassata en Heren in Kwestie.