Gemeente Dordrecht


Infomarkt en historisch politiek debat in de Wilhelminakerk Dordrecht Burgemeester Brok opent 'De toekomst van het verleden'

Burgemeester A.A.M. Brok opent donderdag 25 februari om 15.00 uur de Infomarkt in de Wilhelminakerk (Blekersdijk 41). Om 20.00 uur spreekt hij het openingswoord uit voor het grote politieke debat tussen lijsttrekkers en fractievoorzitters van de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart aanstaande.

Infomarkt
Burgemeester Brok op donderdagmiddag 25 februari de infomarkt in de Wilhelminakerk en neemt een kijkje bij de stands van de ruim dertig organisaties, die mee doen aan de Infomarkt. Vooral uit de cultureel/historische hoek werken organisaties mee: Erfgoedcentrum DiEP, Stichting Gilde Dordrecht, Vrienden van de Grote Kerk, Stichting Behoud Augustijnenkerk Dordrecht, Stichting Park Merwestein, Vereniging Oud-Dordrecht, Historisch Platform Dordrecht, Platform Stedelijke Herdenking, Dordrechts Museum, Vereniging Dordrechts Museum, Vrienden van het Dordrechts Museum, Museum Huis Van Gijn, Wilhelminakerk, Stichting Dordtissimo, Toonkunstkoor Dordrecht, Archeologische Werkgemeenschap Nederland, Museum 1940-1945, Landschapskundig Museum, Dordt Open Stad, Stichting Reformatie Instituut Dordrecht , De Buitenwereld, Gedachteniskapel Titus Brandsma en Muziekgezelschap Dichterbij. Ook politieke partijen hebben kramen ingericht. De infomarkt is doorlopend en gratis te bezoeken tussen half drie en elf uur.

Politiek historisch debat
Pianist Ronald van der Schelde en muziekgroep Dichterbij leiden vanaf kwart voor acht het debat al muzikaal in. Burgemeester Brok opent het debat om 20.00 uur. De hoofdthema's zijn van het politieke, historische debat zijn: communicatie, historisch erfgoed, religie en identiteit/integratie. Kerkhistoricus prof. Fred van Lieburg en de voorzitter van de Stichting Historisch Platform, drs. Elisabeth van Heijningen, leiden de thema's in. De journalisten André Diepenbroek en Hans Berrevoets zijn gespreksleider.

De deelnemers aan het debat zijn:
Jan Lagendijk (PvdA), Ferdinand van den Oever (VVD), Piet Sleeking (Beter voor Dordt), Wim van der Kruijff (CDA), Jan Willem van Dongen (D66), Mary Ruisch (GroenLinks), Aaike Kamsteeg (Christenunie/SGP) en Henk Tazelaar (Verenigde Seniorenpartij).

De voorzitter van de Vereniging Oud Dordrecht, Henk Bax, zal rond kwart over tien het debat afsluiten.