Erasmus Universiteit Rotterdam

Debat: De Kwestie Live

Datum
Van: 25 februari 2010 20:00

---

Locatie:
Rotterdam, De Unie, Mauritsweg 34-35

Toelichting
Discussie-avond over een actuele kwestie uit de media. Met naast wetenschappers van de EUR ook mensen uit de praktijk.Deze keer met Ko Colijn.

Wie bepaalt de grenzen van vredesmissies?

Irak, Uruzgan, iets langer geleden Srebrenica: steeds als Nederland door bondgenoten wordt gevraagd steun te geven aan militaire of vredesmissies woedt er óók oorlog onder de Haagse kaasstolp. Zo zeer dat vorige week het kabinet ten val kwam. Wat is de consequentie van dat geruzie en gedraai, zetten we onszelf niet buitenspel in het internationale krachtenspel?
Over de grens van vredesmissies gaat De Kwestie Live, het maandelijks debatprogramma van de Erasmus Universiteit.

Hoofdgast is prof.dr. Ko Colijn, bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen, in het bijzonder Mondiale Veiligheidsvraagstukken aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit en verbonden aan het Instituut Clingendael en commentator van Vrij Nederland.
In het panel o.a.: prof.dr. Nico Schrijver, Commissielid Onderzoekscommissie Irak (Commissie Davids) en hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit Leiden. Dr. Bert Altena, historicus aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen EUR. Voorts gevraagd: Martijn van Dam (PvdA) en voormalig Uruzgan-commandant Mart de Kruijf.
Presentator en discussieleider: Leon Verdonschot (o.a. VPRO's Iets met Boeken).
Columnist Mohammed Benzakour (schrijver en publicist).