Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Donderdag 25 februari: Lijsttrekkersdebat Oost

23 februari 2010

Op donderdagavond 25 februari organiseren de twee fuserende stadsdelen in Oost (Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer) in het kader van de lokale verkiezingen op 3 maart een groot lijsttrekkersdebat in het stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer. Alle lijsttrekkers van de acht deelnemende partijen gaan deze avond met elkaar in debat.

Het debat heeft een vaste ritme waarin verschillende stellingen over bepaalde onderwerpen worden besproken. Deze onderwerpen worden ingeleid met een één tegen één debat vanzeven minuten. Daarna is er ongeveer een kwartier een debat met de andere lijsttrekkers over hetzelfde thema en met het publiek. De onderwerpen zijn onder meer veiligheid, wonen, onderwijs, parkeren en de bezuinigingen die voor de deur staan.

De gesprekleider is Ruben Maes. Na afloop van het debat wordt er door een onafhankelijke jury de winnaar van het debat bekend gemaakt. Een verslag van het debat wordt gepubliceerd op de verkiezingswebsite van Oost, www.oost.amsterdam.nl Op deze website staat ook de Stemwijzer van Oost.

Bij aanvang van het debat wordt de kaart van Oost, een speciaal in opdracht van beide raden vervaardigde kaart voor de nieuwe raadsleden met de parels en opgaven van Oost,overhandigd door de raadsvoorzitter van Oost -Watergraafsmeer mede namens de raadsvoorzitter van Zeeburg, aan alle lijsttrekkers van Oost. Alle aanwezigen krijgen deze kaart na afloop van het debat uitgereikt.

Het programma van deze avond is als volgt:

19.30 uur inloop

20.00-20.10 uur overhandiging eerste exemplaar Kaart van Oost

20-10-22.00 uur het lijsttrekkersdebat

22.00-23.00 borrel

De locatie is het stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer, Oranje-Vrijstaatplein 2 (0ostpoort).

Alle bewoners zijn van harte welkom!

mg 3168verkiezingsbord-staand1