Persberichten

Boomkwekersplein met inspirerende modeltuinen op TuinIdee Den Bosch

Publicatiedatum: 16-02-2010
Persbericht
Utrecht, 23 februari 2010

Het Boomkwekersplein is een van de grote publiekstrekkers op TuinIdee Den Bosch, die vanaf morgen, donderdag 25 februari, tot en met zondag 28 februari wordt gehouden in de Brabanthallen. Vijf gespecialiseerde boomkwekers realiseren op de beurs een compleet paviljoen met vijf inspirerende modeltuinen op een totaaloppervlakte van 325 m². Elk tuindeel heeft een thema met creatieve en vaak onverwachte toepassingen die bij menig tuinliefhebber het bloed sneller zal laten stromen. De grensverleggende presentaties geven de beursbezoekers een goed beeld van beplantingscombinaties die met een klein beetje maatwerk en zorg in de tuin kunnen worden gerealiseerd. Hoofdthema's zijn de klassieke tuin, de winter- en voorjaarstuin, de dry garden en een tuin met hoogteverschil. Daarnaast is de plantendokter aanwezig om alle vragen te beantwoorden over planten-en bomenziekten.

Snoeivormen
De boomkwekers geven met schier oneindige combinatiemogelijkheden invulling aan de vijf gevarieerde tuinontwerpen. Bezoekers vinden allerlei soorten houtige gewassen, waaronder bamboe, palmen, heesters en olijfbomen. De klassieke tuin is een visualisatie van snoeivormen met gebruikmaking van voor dit doel ideale beplanting zoals buxus, taxus, laan- en leibomen. De wintertuin biedt een combinatie van typerend bladhoudend wintergroen, zelfs bamboe. De voorjaarstuin is vooral ingevuld met prachtige voorjaarsbloeiende heesters in een oogstrelend kleurenpalet.

Woestijn
Het gevoel van een woestijn wordt opgewekt met de dry garden. Binnen dit thema wordt gespeeld met kuipplanten en Mediterraanse beplanting zoals agave, yucca, palmbomen, vetplanten en, ook in deze voorbeeldtuin, bamboe.

Opgestapelde plantvakken
Het centrum van het Boomkwekersplein wordt gevormd door de kleurrijke presentatie van bloeiende planten, van bodembedekkers tot hogere soorten, in opgestapelde plantvakken. Hoogteverschillen die ook de minder mobiele tuinliefhebbers de mogelijkheid bieden om zelf een prachtige tuin aan te leggen en te onderhouden.

TuinIdee Den Bosch, van donderdag 25 tot en met zondag 28 februari in de Brabanthallen in Den Bosch.

Noot voor de redactie (