Gemeente Pekela


Gemeente vervangt deel openbare verlichting

De gemeente Pekela gaat de openbare verlichting verbeteren. Het gaat daarbij zowel om uitbreiding van het aantal masten als de vervanging van masten en armaturen.

Daarmee wordt net als in de voorgaande jaren 2005-2009 fasegewijs uitvoering gegeven aan het door de gemeenteraad vastgestelde Beleidsplan Openbare Verlichting.
Uitbreiding is nodig om aan het gewenste lichtniveau te kunnen voldoen. De vervanging/uitbreiding vindt plaats in de Eltjenswijk, Abraham Kuyperlaan, Burgemeester Snaterlaan en de Hanekampswijk en in het herstructureringsgebied Hugo de Grootstraat / IJsbaanlaan. De gemeente heeft jaarlijks een budget van een ton beschikbaar voor dit doel. De kosten voor de genoemde vervanging en uitbreiding, waarbij gebruik zal worden gemaakt van energiezuinige PL-armaturen, bedragen ruim ⬠75.000,--. Het resterende bedrag van 25 mille zal worden aangewend voor de vervanging van de verlichting in het centrum van Nieuwe Pekela. Het verlichtingsplan voor dit gebied zal nog dit jaar worden uitgewerkt.