Gemeente Ubbergen


jasje
Persberichten

De gemeente Ubbergen in een nieuw jasje

De gemeente Ubbergen werkt aan kwaliteit. Elke dag. Een verzorgde en consequent toegepaste huisstijl is een visitekaartje van de kwaliteit die wij leveren als organisatie.

Wat is huisstijl?
Een huisstijl is een programma van afspraken over de manier waarop een organisatie zich presenteert aan de buitenwereld én zijn eigen medewerkers. Het zijn afspraken over de toepassing van logo, typografie, kleur, beelden, opmaak etc. Kortom, alle elementen die, in een zorgvuldig afgewogen verhouding tot elkaar, zorgen voor helderheid en eenheid.

Waarom een nieuwe huisstijl?
De huisstijl die de gemeente had, werd niet op een consequente wijze gebruikt. Duidelijke afspraken waren hierover nooit gemaakt. Het gevolg was, dat er een kakofonie aan kleuren, logo's, lettertypes e.d. door elkaar werden gebruikt. Tijd voor verandering!

Onze nieuwe huisstijl heeft een rustige en moderne uitstraling. Smaken verschillen uiteraard, maar een eenheid in alle huisstijluitingen is belangrijker dan het mooi of niet mooi vinden. Alle communicatiemiddelen binnen de gemeente zijn grondig onder de loep genomen en er is gekeken waarom dingen gebruikt worden, hoe het anders kan én vooral hoe er efficiënter gewerkt kan worden. Kostenbesparing ligt hieraan wel degelijk ten grondslag.

Nieuw logo
Het originele gemeentewapen, het rode schild met de gouden "roos", is als uitgangspunt genomen voor het nieuwe logo van de gemeente Ubbergen. Het gemeenteschild wordt voor de helft afgebeeld met in het midden een gestileerde roos met drie blaadjes.
De roos is verweven met het schild, maar komt er ook van los, waardoor ze mooier tot haar recht komt. De iets donkere kleur rood heeft een warme uitstraling en samen met het `gouden' geel krijgt het een chique voorkomen.

Gebruik nieuwe huisstijl
De belastinggids en aanslag gemeentelijke heffingen, die op 27 februari bij iedereen op de mat valt, is het eerste dat in de nieuwe huisstijl naar buiten gaat en vormt daarmee de aftrap van de nieuwe huisstijl.

Het kan voorkomen dat zaken elkaar net kruisen. Het is echter de bedoeling om zo snel mogelijk alles naar de nieuwe huisstijl omgezet te hebben. Een uitzondering geldt voor zaken in de openbare ruimte. Denk hierbij aan borden bij projecten, informatieborden van Water Werkt etc. Deze zullen, in verband met de hoge kosten, op termijn vervangen worden en dan aan de nieuwe huisstijl aangepast worden.

Nieuw telefoonnummer "14024"
Op de nieuwe communicatiemiddelen is overal het nieuwe algemene telefoonnummer "14024" opgenomen. Voor de gemeenten rondom Nijmegen met het netnummer "024" is het telefoonnummer "14024" beschikbaar als centrale eerste ingang. Dit nummer vervangt op termijn het huidige algemene telefoonnummer van de gemeente Ubbergen.