T-Mobile boekt recordresultaat in 2009.

25/02/2010 10:05

T-Mobile


- Operationeel resultaat van T-Mobile in Nederland fors gestegen.


- Synergievoordelen van integratie met Orange overstijgen verwachtingen.


- Datagebruik is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2008.

T-Mobile Netherlands BV telde per 31 december 2009 4,592 miljoen mobiele klanten. Het aantal abonnementsklanten steeg met 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. De daling op het totale aantal klanten is het gevolg van het opschonen van het prepaid bestand. Dit vond plaats in het vierde kwartaal van 2009. De gemiddelde omzet per gebruiker bedroeg in 2009 24 euro. De totale omzet over 2009 bedroeg 1,807 miljard. De EBITDA steeg met 22,2% fors tot 430 miljoen euro.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile in Nederland: 'Vorig jaar hebben we de integratie met Orange succesvol afgerond. Als laatste, logische stap van dit traject hebben wij 900.000 inactieve prepaid nummers uit het klantenbestand gehaald. Dit waren telefoonnummers waarmee een jaar niet is gebeld of ge-sms't. Het zorgt ervoor dat wij gezond verder kunnen, want inactieve telefoonnummers leveren niets op en kosten uiteindelijk alleen maar geld. Het stevig gestegen operationele resultaat maakt de synergievoordelen van de integratie nu al zichtbaar.'

Recordresultaat

Ondanks blijvende druk op inkomsten als gevolg van regulering laat de omzet van T-Mobile in Nederland een lichte stijging zien. Het bedrijf boekt over 2009 een record operationeel resultaat van 430 miljoen euro. Dit is vooral het gevolg van verhoogde efficiëntie, kostenbesparingen en het benutten van schaalvoordelen.

Verdubbeling datagebruik

Mede door populaire smartphones zoals de iPhone neemt het gebruik van mobiel internet nog steeds toe. In 2009 is het datagebruik meer dan verdubbeld ten opzichte van 2008 en verwerkte het T-Mobile netwerk gemiddeld 200 Terabyte per maand. In 2008 was dat nog 67 Terabyte per maand. Dit zal in de komende jaren steeds verder toenemen. T-Mobile speelt hier voortdurend op in en blijft fors investeren in het uitbreiden van haar netwerkcapaciteit.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.t-mobile.nl/corporate/htdocs/page/pers/persberichten.aspx