Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloisers op TV bij Ondertussen op Zuid

In de 12-delige reeks Ondertussen op Zuid volgt TV Rijnmond het wel en wee van zes inwoners op Rotterdam-Zuid. Ze vallen letterlijk binnen in hun leven en volgen de hoofdpersonen bij hun bewegingen over Zuid. Ondertussen op Zuid geeft een beeld van de dagelijkse besognes van de gewone Rotterdammer op een doorsnee dag. Met daarin o.m. portretten van Cindy en Rolf uit Charlois.

Wie zijn die gewone Rotterdammers?

Cindy Hoving, een 47-jarige oma uit Rotterdam Charlois. Geboren uit een Indische moeder en een Nederlandse vader. Haar kinderen wonen binnen een straal van vijf minuten rondom haar huis.

Stephrone Rosheuvel, een 18-jarige scholier uit de Beverwaard. Hij volgt een opleiding tot beveiliger, maar wil eigenlijk doorbreken als DJ. Stephrone is sinds enkele maanden bezig en al redelijk succesvol op huisfeestjes op Zuid

Anna Maria Carbonaro, geboren en getogen in de Afrikaanderwijk. Een opbouwwerker met Italiaanse roots. Zij heeft er bewust voor gekozen om na haar opleiding in de wijk te blijven wonen en werken.

Rolf Bruggink, een architect uit Utrecht die een kluswoning heeft gekocht in oud-Charlois. Want dat is lekker dicht bij het centrum. Hij gebruikt zijn omgeving voor een nieuwe wending in zijn carriere, en moet ondertussen natuurlijk flink wat klussen in zijn huis.

Jan en Teun van Halem, twee broers van 83 en 89 die wonen aan de Maashaven, twee straten verwijderd van hun geboortehuis in de Bloemfonteinstraat. Ze hebben elkaar en hun gezamenlijke herinneringen aan het Rotterdam van Toen.

Bayram Köse is de keukenkoning van de Beijerlandselaan. Hij leidt er zijn familiebedrijf, want zijn zes broers en zussen zijn allen actief in de zaak. Hij helpt andere ondernemers in de buurt en brengt ook nog eens veel vrije tijd door in de wijk.

Ondertussen op Zuid, vanaf dinsdag 23 februari iedere dinsdag om 17.40 uur op TV Rijnmond.