Gemeente De Ronde Venen


Tevredenheid sportverenigingen over gemeente flink toegenomen

Sportverenigingen zijn veel positiever over de gemeente dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit een tevredenheidonderzoek dat is uitgevoerd onder sportaanbieders. Verenigingen beoordelen de wijze waarop de gemeente met jeugdsportsubsidie en de breedtesportimpuls omgaat aanmerkelijk beter dan in 2007. Ook de waardering voor de wijze waarop de gemeente communiceert en de ondersteuning die verenigingen wordt geboden is flink toegenomen.

Wethouder Ingrid Lambregts (Sport) is blij met de uitkomsten: ,,Wij dragen de sportverenigingen een warm hart toe. Het doet me plezier om te zien dat verengingen onze inspanningen waarderen en de relatie tussen gemeente en verenigingen sterk is verbeterd. De uitkomsten van het onderzoek geven aanleiding tot tevredenheid en zijn tevens een stimulans om ons te blijven inzetten voor de sport in onze gemeente. Zo gaan we de komende tijd kijken of we de veiligheid rond en de uitstraling van sportaccommodaties kunnen verbeteren. Ook gaan we kijken of we nog meer inwoners kunnen bereiken en enthousiasmeren voor sportbeoefening, onder andere door projecten voor jongeren uit te voeren op het Cruijff Court en de fietscrossbaanââ.

Uit het tevredenheidonderzoek dat is uitgevoerd blijkt dat sportverenigingen de sportcultuur bij de gemeente de afgelopen drie jaar flink verbeterd vinden. De Breedtesportprojecten krijgen nu het cijfer 6,8 (was 5,5) en de gemeente als sportpartner wordt gewaardeerd met een 7,1 (was 5,3). Het grootste enthousiasme wordt opgebracht voor de wijze waarop de verenigingen door de ambtenaren te woord worden gestaan (7,8), het sportgala (7,8), de snelheid van afhandeling van de jeugdsportsubsidie (7,4) en de ondersteuning van de sportconsulent (7,3).

Uit tevredenheidonderzoek dat in 2007 onder sportaanbieders werd gehouden, bleek dat de gemeente haar werkwijze en dienstverlening kon verbeteren. Uit de resultaten kwam naar voren dat sportaanbieders tevreden waren over de sportaccommodaties in zijn algemeen (en daarvoor het cijfer 7,2 gaven) en de klantvriendelijkheid van de ambtenaar (7,1), maar veel minder over ondermeer de gemeente in zijn algemeen (5,3), de communicatie (5,7), de jeugdsportsubsidie (6,1) en de Breedtesportimpuls (5,5). Daarnaast kwam ook naar voren dat de snelheid van de afhandeling van vragen te wensen overliet en dat verenigingen de prijs voor het huren van een sportaccommodatie erg hoog vonden.

Naar aanleiding van dit onderzoek is door de gemeente extra ingezet op sport. Er is onder andere een sportcoördinator aangenomen, die een brug tussen de sportverenigingen en de gemeente moet slaan. Ook is er geïnvesteerd in de contacten tussen gemeente en verenigingen en de ondersteuning die verenigingen wordt aangeboden. Daarnaast zijn verschillende initiatieven gelanceerd om meer kinderen te enthousiasmeren voor sportbeoefening en om de kwaliteit van bewegingslessen op scholen te verbeteren. Ook is geïnvesteerd in sportaccommodaties, zoals het recent aangelegde kunstgrasveld bij SV Hertha, de extra kunstgrasstrook bij HVM en de nieuwe vloer in sportzaal De Eendracht.