Gemeente Breda

Voorlopig ontwerp kindvriendelijke route Hoge Vucht

Kinderen van de basisscholen uit de Hoge Vucht kunnen volgend schooljaar veilig en leuker van huis naar school lopen langs een kindvriendelijke route.

Deze route is samen met kinderen van de vijf basisscholen bedacht en voert langs plekken die voor hen belangrijk zijn, zoals klimtoestellen en -palen, knikkertegels, klimdieren en kunsttoepassingen. Met bloembollen krijgt de route in het voorjaar kleur en via bewegwijzering in het trottoirs wordt de route aangeduid. Het college heeft ingestemd met het voorlopig ontwerp van de route en geeft het ontwerp vrij voor consultatie.

Het project Kindvriendelijke route maakt deel uit van het Masterplan Openbare Ruimte voor Hoge Vucht, Doornbos en Linie dat het college oktober 2009 vaststelde. Het Masterplan kwam tot stand in nauw overleg met bewoners; zij kennen hun omgeving het beste. In de route worden de kwaliteiten van de wijk benadrukt. Het is ook de bedoeling kinderen op een andere manier naar hun eigen wijk te laten kijken en het buitenspelen te stimuleren.

Ongeveer 100 kinderen uit groep 7 van de vijf basisscholen van de Hoge Vucht dachten met de gemeente mee over het ontwerp van de looproute in Wisselaar, Geeren-Noord, Geeren-Zuid en Biesdonk. Kunstenares Ruth Verraes werd door de kinderen geselecteerd om samen met hen een kunstwerk voor deze route te maken.
Op 20 juli vorig jaar maakten de kinderen samen met de kunstenares een vloerschildering op het Groenedijkplein. Het uiteindelijke kunstwerk wordt hierop gebaseerd en zal straks als de route klaar is, spelenderwijs in heel de wijk terug te zien zijn.

Het voorlopig ontwerp van de kindvriendelijke route ligt van 24 februari tot en met 7 april 2010 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, in het Inloopcentrum aan de Antwerpenstraat 93 en in de bibliotheek Noord aan de Groenedijk 175. U kunt het voorlopig ontwerp vanaf 24 februari ook bekijken op de website www.breda.nl, bij de bekendmakingen (Actueel-->Bekendmakingen-->diversen). Op 10 maart houdt de gemeente een inloopavond van 16.00 uur tot 20.00 uur in de Kinderboerderij Breda- Noord, Tussen de dijken 101.

Daarna verwerkt de gemeente de reacties tot een definitief ontwerp. Als alles naar verwachting verloopt, wordt de kindvriendelijke tussen mei tot juli 2010 aangelegd en kan de route omstreeks juli in gebruik genomen worden.

Breda, 25 februari 2010