Ernst & Young

Ernst & Young verkoopt dochter Doxis

Rotterdam, 24 feb - Ernst & Young verkoopt dochterbedrijf Doxis aan een van de huidige directieleden van het bedrijf. De overdracht is per direct. De verkoop heeft geen gevolgen voor het personeel. Voor de medewerkers van Doxis blijft de werkgever ongewijzigd. Ook cliënten zullen nauwelijks iets merken van de overgang.

Doxis maakt sinds 1997 als zelfstandige dochter deel uit van de Ernst & Young-organisatie. Doxis is specialist in informatiemanagement en richt zich op advisering, het bouwen en de implementatie van gestroomlijnd informatiemanagement. Doxis heeft met name ervaring in de overheid en non-profit sector.

Het besluit is het gevolg van een grondige evaluatie van de positie van Doxis binnen Ernst & Young. De conclusie was dat de wederzijdse synergievoordelen onvoldoende zijn. De evaluatie heeft duidelijk gemaakt dat de eigen tarieven inclusief kostenstructuur, de personeelssamenstelling met eigen arbeidsvoorwaarden pakket en de diensten portfolio van Doxis onvoldoende aansluiten op de strategie van Ernst & Young. In overleg met het management van Doxis is geconcludeerd dat het voor Doxis beter is om zelfstandig verder te gaan.