Politie Amsterdam-Amstelland

DIEF EN HELER BAKFIETS AANGEHOUDEN (25-02-2010)

Na de diefstal van een bakfiets heeft de politie in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari een 45-jarige man aangehouden. De 54-jarige vrouw die de fiets kocht werd kort daarna aangehouden voor heling.

In de gang
De man, een bekende van de politie, werd door agenten onopvallend gevolgd. Wat werd vermoed maakte de verdachte al snel waar toen hij een bakfiets wegnam vanaf de Kinkerstraat. Opnieuw werd de man gevolgd waarna de agenten zagen dat hij met de fiets een woning aan de Hoofdweg binnenging. Na het verlaten van het pand werd hij aangehouden. Nadat agenten bij de woning aanbelden deed de bewoonster open. In de gang stond de eerder gestolen bakfiets. De vrouw verklaarde dat ze die voor nog geen honderd euro had gekocht. Ze is aangehouden voor heling. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De fiets is in beslag genomen.

Koop geen goederen waarvan de herkomst onduidelijk is Al eerder heeft de politie gewaarschuwd om geen goederen te kopen waarvan de herkomst onduidelijk is. Bij het kopen van een goed voor een bedrag waarvan men kan aannemen dat dit ver beneden de gebruikelijke waarde is, bestaat een goede kans dat men zich schuldig maakt aan heling. Dit geldt zeker voor voorwerpen waarvan duidelijk is dat deze van diefstal afkomstig zijn. Heling is, net als diefstal, een misdrijf uit het Wetboek van Strafrecht waarvoor een geldboete of gevangenisstraf kan worden opgelegd.


____________________