Nutramon KAS klimaatvriendelijkste kalkammonsalpeter van West-Europa

25/02/2010 11:47

Imagro

Nutramon KAS, de kalkammonsalpeter van DSM Agro is de klimaatvriendelijkste kalkammonsalpeter van West-Europa. Nieuwe technologie heeft ervoor gezorgd dat het product energiezuinig wordt geproduceerd. Bovendien komt bij de productie nauwelijks lachgas vrij. Daarnaast biedt Nutramon KAS boeren het hoogste rendement. De stiktstofmeststof levert een wezenlijke bijdrage aan de vermindering van broeikasgasemissies binnen de landbouwketen.

De praktijk kan daarmee zijn voordeel doen. Binnen het huidige mestbeleid zijn boeren gedwongen steeds bewuster en nauwkeuriger te bemesten. Daarmee is het voor hen belangrijk om de juiste stikstofmeststof te kiezen. Want er bestaan belangrijke verschillen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kalkammonsalpeter (KAS) gemiddeld het hoogste rendement geeft. Bovendien: met het gebruik van Nutramon KAS draagt de boer zonder meerkosten een extra steentje bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de landbouwketen. De website NutriNorm.nl ondersteunt met uitgebreide informatie de keuze van de juiste stikstofmeststof onder het thema 'Ik strooi bewust'.

Aandacht voor duurzaamheid

Duurzaamheid en klimaat zijn onderwerpen die veel aandacht vragen in het maatschappelijke debat. Bij de normale productie van stikstofkunstmest komt CO2 en lachgas vrij. Lachgas heeft een sterk negatief effect op het klimaat. DSM Agro is met die wetenschap aan de slag gegaan. Door het installeren van specifieke technologieën is het gelukt een grotere emissiereductie te behalen van lachgas en CO2 dan de beste techniek in Europa tot nu toe laat zien. Concurrerende West-Europese KAS geeft bijvoorbeeld een 50% hogere CO2-emissie. Ook het energiegebruik is erg efficiënt bij de nieuwe productiemethode van DSM Agro. Het nadert het theoretische minimum.

Ondergrondse opslag

DSM Agro zoekt continu naar een verdere vermindering van de CO2-emissie bij de productie van Nutramon KAS. Zo zou de CO2-emissie met 66% verlaagd kunnen worden bij ondergrondse opslag van de CO2 uitstoot.





http://www.imagro.nl