FloraHolland


Aandacht samenwerkende overheidsdiensten voor ondernemers veilingterreinen FloraHolland

FLORAHOLLAND (25 februari 2010) - Samenwerkende overheidsdiensten gaan de komende jaren aandacht besteden aan de ondernemers die gevestigd en/of actief zijn op de veilingterreinen van FloraHolland. Om meer zicht te krijgen op de activiteiten die op de veilingterreinen plaatsvinden, werken de Belastingdienstregio's Holland-Midden en Haaglanden samen in een projectmatige benadering. Het is de bedoeling om op een actieve manier met de ondernemers te communiceren en om fiscale en andere hulp te bieden. Vanaf 10 maart wordt in het ECA-gebouw bij FloraHolland Aalsmeer een informatiepunt ingericht, elke woensdag zijn zij open. Daarnaast worden op de verschillende marktplaatsen voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Er is inmiddels contact gelegd met FloraHolland, de VGB en het HBAG Bloemen en Planten.
Binnen het project wordt samengewerkt met de Douane, de AID (Algemene Inspectie Dienst) en de PD (Plantenziektenkundige Dienst) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Milieuteam van de provincie Noord-Holland en de Kamers van Koophandel Amsterdam en Den Haag.

Uiteraard worden zoals gebruikelijk op de veilingterreinen ook controles verricht. Vanaf nu gebeurt dat door interventieteams. Deze teams worden gevormd door medewerk(st)ers van de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, UWV, de Sociale Verzekerings Bank, de gemeenten, de Vreemdelingenpolitie en de Regiopolitie-korpsen. Zij voeren controles uit naar identificatieplicht, illegale arbeid, zwart werk, werken naast een uitkering, onbekend ondernemerschap, vergunningen etc.