Waterschap Aa en Maas

Traineeprogramma succesvol afgerond

Traineeproject Brabant levert 37 banen op

Sinds september 2008 loopt het Traineeproject Brabant, waarin waterschap Aa en Maas, twaalf Brabantse gemeenten* en de provincie Noord-Brabant samenwerken. De partners hebben 37 jonge talentvolle medewerkers de kans gegeven om 18 maanden projectervaring op te doen in verschillende functies bij minimaal twee organisaties.

Voor de trainee werd een profiel opgesteld: jonger dan 26, maximaal twee jaar werkervaring, hbo/academisch werk-/denkniveau, omgevingsgericht, kan goed samenwerken, is innovatief en communicatief. Uit ruim 200 belangstellenden werden 37 trainees geselecteerd. Zij hebben afgelopen 18 maanden verschillende ervaringen bij de diverse overheidsorganisaties op kunnen doen.

`Ambtenaren zijn wel passievol en ambitieus'
Vanzelfsprekend konden de trainees rekenen op goede begeleiding van mentoren en coaches. Dat was ook wel nodig want het opleidingsprogramma was zeer uitgebreid, met veel aandacht voor de ontwikkeling van persoonlijke competenties . Trainee Tessa Kastelein hierover: "In korte tijd kreeg ik inzicht in waar overheidsorganisaties allemaal actief in zijn. Eerlijk gezegd had ik vooroordelen en die waren vooral gebaseerd op `van horen zeggen'. Nu weet ik dat de meeste ambtenaren passievol, proactief en ambitieus zijn."

Allemaal een baan
Het Traineeproject Brabant kreeg de HRM Provincieprijs 2008-2009 toegekend, van A&O Provincies. Het werd als beste uit elf inzendingen uit negen provincies gekozen. Kijk voor meer informatie over deze prijs op www.traineeinbrabant.nl. Op 1 maart eindigt het Traineeproject Brabant 2008-2010. Donderdag 25 februari wordt er officieel afscheid genomen van de trainees in het waterschapshuis in 's-Hertogenbosch. De bevindingen van de trainees zijn erg positief, inmiddels hebben zij allemaal een baan gevonden. In september 2010 wordt een nieuw traineeproject in Brabant gestart, eventueel met andere deelnemende partners.