Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 08.50 uur

Utrecht, 25-02-2010

Oproep getuigen; doorrijden na aanrijding

BAARN De politie is op zoek naar personen die mogelijk getuige zijn geweest van een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser op de Geerenweg.

De aanrijding vond plaats op woensdag 17 februari, rond 19.15 uur, toen een 12-jarige jongen uit Baarn op zijn fiets over het fietspad van de Geerenweg reed in de richting van de Goeman Borgesiuslaan. Hij werd gepasseerd door een achteropkomende bromfiets, mogelijk een crossmodel met geprofileerde banden, die tijdens deze inhaalmanoeuvre het stuur raakte van de jonge fietser. Het slachtoffer kwam dientengevolge te vallen en liep hoofdletsel op. De bromfietser moet gemerkt hebben dat hij de fietser raakte maar hij stopte niet. Hij reed met onverminderde snelheid door in de richting van de Goeman Borgesiuslaan.

Het slachtoffer is mogelijk even buiten bewustzijn geweest maar kon nog wel een goed signalement van de bromfietsbestuurder geven:


- Man, blanke huidskleur, onder de 30 jaar, droeg geen helm maar een blauwe baseballcap met omhoog geplaatste klep. Hij had een stevig postuur maar was niet dik en gekleed in een donkere jas en donkere trainingsbroek. Hij reed op een bromfiets, mogelijk een crossmodel, waarvan de banden een fors profiel hadden.

De politie verzoekt eventuele getuigen, of personen die menen deze bestuurder te kennen, contact op te nemen met de politie in Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kunt u de informatie kwijt via het meldingsnummer 0800-7000.