Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 25-02-2010

Ruzie escaleert

AMERSFOORT Een ruzie escaleerde woensdagmiddag zodanig dat de politie uiteindelijk twee verdachten aanhield voor mishandeling en vernieling.

Rond 16.45 uur kreeg een 26-jarige Amersfoorter op de Meridiaan ruzie met een 29-jarige plaatsgenoot waarbij de jongste op zijn gezicht geslagen werd. Een 39-jarige inwoner van Amersfoort bemoeide zich met het conflict en deelde ook een klap uit aan de 26-jarige Amersfoorter. Het slachtoffer werd echter weer bijgestaan door een 49-jarig familielid die een ruit vernielde van de winkel van de 39-jarige verdachte.

De politie hield twee verdachten aan voor mishandeling en vernieling. De derde verdachte bleek te zijn vertrokken maar zal nog verhoord worden. De aangehouden verdachten zijn na het verhoor naar huis gestuurd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verwarde man valt agenten aan

AMERSFOORTER Op woensdag 24 februari rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat er op de Leusderweg een man op de weg lag en mogelijk onwel was.

Toen de agenten arriveerden en een ambulance waarschuwden kwam de man, een 36-jarige Amersfoorter, weer bij zijn positieven maar begon gelijk agressief te worden naar de agenten. Zij probeerden hem nog te kalmeren maar dat had geen effect. Hij sloeg naar de agenten en viel hen aan. Met assistentie van meerdere collegas lukte het uiteindelijk te man te boeien en over te brengen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen waarom de man agressief werd.