Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 25-02-2010

Brandstichter

HOUTEN In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari hielden beveiligingsbeambten een brandstichter aan.

Rond 01.15 uur reden medewerkers van een beveiligingsbedrijf met hun auto over De Veste. Bij de fietstunnel zagen zij een groep jongeren staan en zagen dat daar iets brandde. Bij het zien van de beveiligers gingen de jongeren ervandoor. De beveiligers slaagden erin één van hen, een 17-jarige jongen uit Houten, aan te houden. De groep bleek een kliko met oude kranten naar de tunnel te hebben gesleept en had die in brand gestoken. De beveiligers belden de politie en blusten de brand met een brandblusser.

De verdachte werd overgedragen aan agenten en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal voor brandstichting opgemaakt.

Te hard en te veel

NIEUWEGEIN/VIANEN Een automobiliste reed op woensdagavond 24 februari ondanks haar dronken toestand beduidend te hard op de Rijksweg A2.

Rond 23.05 uur zag een agent een auto op de A2 bij Nieuwegein met hoge snelheid in de richting van Den Bosch rijden. Hij ging achter de auto aan en zag dat de bestuurster, een 26-jarige Belgische vrouw, met een (al gecorrigeerde) snelheid van 155 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Tevens reed zij slingerend, reed over doorgetrokken strepen en raakte meerdere malen bijna de betonnen (tijdelijke) vangrail.

De agent ging voor haar rijden en gaf haar een volgteken naar de afrit Everdingen. Ter hoogte van de afrit, stuurde zij echter naar links en bleef de A2 volgen. De agent ging weer voor haar rijden, deed het zwaailicht aan, waarna de vrouw uiteindelijk wel stopte.

De vrouw was overduidelijk zwaar onder invloed van alcohol en dat werd bevestigd door de blaastest. De agent hield haar aan en bracht haar over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 695 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Belgische is proces-verbaal opgemaakt voor de te hoge snelheid en het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Scherpe blik

HOUTEN Dankzij de oplettendheid van een agent, werden op woensdag 24 februari een man en een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 13.40 uur surveilleerde een agent in het centrum van Houten. Daar zag hij een tengere man en een vrouw met opvallend haar op een terras zitten. Toen de agent even later terug was op het politiebureau belde een winkelier. Zij meldde dat zojuist bij haar winkel aan de Onderdoor een tiental dure cosmetica-artikelen waren gestolen. Tevens gaf de winkelier het signalement van de verdachten door. De agent meende daar de man en de vrouw in te herkennen, die hij op het terras had zien zitten.

Agenten gingen ter plaatse, maar de verdachten bleken al weg te zijn gelopen. Bij verder onderzoek werden zij op de Spoorhaag aangetroffen en aangehouden. De verdachten, een 31-jarige vrouw uit Termunten en een 37-jarige man uit Utrecht, werden naar het politiebureau overgebracht. Zij hadden niet alleen de gestolen cosmetica nog bij zich, maar waren ook in het bezit van onder andere een karaf, wijn, schoensmeer en diverse andere goederen. Bij nader onderzoek bleken die bij drie andere winkels in Houten te zijn gestolen. De verdachten bekenden de winkeldiefstallen en deden afstand van de gestolen goederen. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

11 bestuurders bekeurd

LOPIK Op woensdag 24 februari tussen 10.15 en 11.00 uur controleerde een aantal politiemensen het verkeer op de Lopikerweg Oost. 8 Bestuurders kregen een bekeuring omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Daarnaast kreeg 1 bestuurder een bekeuring voor het rijden door rood licht(boetebedrag 160), 1 bestuurder werd betrapt op het niet handenvrij bellen(boetebedrag 160) en 1 bestuurder overschreed een doorgetrokken streep(boetebedrag 160).