Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 25-02-2010

Terreinwagen

WOERDEN Een terreinwagen belandde op woensdag 24 februari in meerdere tuinen. De bestuurster raakte lichtgewond.

Rond 14.00 uur reed een 58-jarige vrouw uit Zegveld met haar auto, een terreinwagen, over de Zandwijksingel, komende uit de richting van het centrum. Bij haar in de auto zat een 70-jarige plaatsgenoot. Ter hoogte van de kruising met de Rembrandtlaan kwam haar een 68-jarige automobilist uit Woerden tegemoet. Zij wilde remmen voor haar tegenligger, maar in plaats van op de rem te trappen, trapte zij op het gaspedaal. Zij week naar rechts uit en reed daardoor door meerdere voortuinen van woningen. Zij reed een boom uit de grond en kwam tegen een andere boom tot stilstand.

Beide inzittenden werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. De 58-jarige Zegveldse werd met letsel aan haar linkerhand per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Oudere vrouw met geweld beroofd

WOERDEN Een oudere vrouw werd op woensdagavond 24 februari met geweld van haar tas beroofd.

Rond 23.45 uur fietste een 70-jarige vrouw uit Woerden op het fietspad van het Hortensiapad, evenwijdig aan de Hortensiastraat, in de richting van de Singel. Plotseling pakten twee mannen haar fiets van achteren beet en brachten haar ten val. De verdachten pakten haar tas van het stuur en gingen ervandoor. Zij renden het bruggetje over in de richting van het fietspad van het Essenpad.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan. Wel vonden zij de gestolen tas op het Haagbeukenpad. De tas is aan het slachtoffer teruggegeven. Vooralsnog lijkt er niets uit de tas te missen.

Aan getuigen van deze gewelddadige beroving en aan mensen die de verdachten mogelijk hebben zien rennen in de omgeving van het Hortensiapad/Essenpad/Haagbeukenpad wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Kop-staart

MONTFOORT Op woensdag 24 februari vond een kop-staartaanrijding tussen twee autos en een bestelbusje plaats.

Rond 17.30 uur reed een 43-jarige automobilist uit Montfoort over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Linschoten en gaande in de richting van Montfoort. Achter hem reed een 29-jarige automobilist uit Gouda en daarachter een 29-jarige man uit Wilnis met een bestelbus. De Montfoorter moest voor een rotonde voor het overige verkeer afremmen, de automobilist uit Gouda deed vervolgens hetzelfde, maar de Wilnisser zag dit te laat. Hij botste tegen de automobilist uit Gouda, die op zijn beurt tegen de auto van de Montfoorter werd gedrukt.

De automobilist uit Gouda werd met nekklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De andere betrokkenen raakten niet gewond.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een automobilist raakte op woensdagavond 24 februari zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 23.50 uur controleerden agenten een 27-jarige automobilist uit Maarssen. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.