Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 25-02-2010

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond tijdens een controle een man aangehouden omdat hij zich baldadig gedroeg.

In de Daalsetunnel werd omstreeks 21.20 uur een bestuurder, tijdens een alcoholcontrole, gesommeerd naar de kant te gaan. De 19-jarige man uit Utrecht vond het nodig om een aantal maal net te doen of hij op de agent inreed. Hij stuurde in de richting van de agent en daarna weer snel de andere kant op. De Utrechter werd aangesproken op zijn gedrag. De man vond echter dat de agent zich niet zo moest aanstellen.

Tevens stelde hij dat de agent hem niet ging bekeuren omdat hij dat zelf wel bepaalde. Nadat hem meerdere malen was verteld dat hij zich moest gedragen bleef de man doorgaan. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee bestuurders rijbewijs kwijt

UTRECHT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari heeft de politie van twee automobilisten het rijbewijs ingenomen omdat zij te hard reden.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Rijksweg A2. Plotseling werden de agenten met hoge snelheid ingehaald door twee autos. De bestuurders waren kennelijk aan het racen. De achtervolging werd ingezet en de snelheden geklokt. Beiden bestuurders overschreden de maximum snelheid met 55 km/u.

De automobilisten kregen een stopteken. Hieraan voldeed één van de twee bestuurders die in Breukelen aan de kant werd gezet. De tweede bestuurder kon ter hoogte van Vinkeveen worden ingehaald en aan de kant gezet worden. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

Gewelddadige beroving

UTRECHT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari werd in het Hieronymusplantsoen een man beroofd en mishandeld.

Een 20-jarige man liep omstreeks 01.55 uur vanaf het Janskerkhof naar huis. Toen de man ter hoogte van de heuvel op het Hieronymusplantsoen liep werd hij plotseling aangevallen door drie mannen. De verdachten schopten en sloegen het slachtoffer. Zelfs toen hij al op de grond lag werd hij op zijn hoofd getrapt. De verdachten pakten de portemonnee en renden weg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een arts.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachten luidt: drie mannen, rond de 20 jaar en mogelijk van Marokkaanse afkomst. De mannen droegen dikke zwarte jassen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Jongen aangehouden voor belediging en bedreiging

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 23 februari een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor belediging en bedreiging. De jongen sprak zich in een internetfilmpje dat op Hoog Catharijne in Utrecht gemaakt was, discriminerend uit over Joden en Israëli. Een aantal wijkagenten zag dit filmpje op zaterdag 30 januari en herkende de jongen. Ze maakten hiervan melding bij de discriminatiecoördinator van de politie.

Begin februari werd bovendien aangifte gedaan door het Centrum Informatie en Documentatie Israël. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de 17-jarige jongen op dinsdag 23 februari aangehouden en verhoord. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het openbaar ministerie zal de zaak beoordelen en de verdachte zo mogelijk dagvaarden.