Gemeente Breda

Breda investeert in gemeentelijke sportaccommodaties

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Jaarplan onderhoud sport 2010 vastgesteld. Hiermee wil het in 2010 ⬠973.263,-- besteden aan renovatie en onderhoud van Bredase binnen- en buitensportaccommodaties.

Het gaat om veld- en baanrenovaties, nieuwe sportmaterialen, vervanging van hekwerken en doelen en onderhoud van straatwerk en beplantingen. Door deze investering blijven de sportaccommodaties voldoen aan de kwaliteitseisen van NOC*NSF en de overkoepelende sportbonden.

Het Jaarplan onderhoud sport 2010 bevat een opsomming van de werkzaamheden die dit jaar worden uitgevoerd. Het betreft hier werkzaamheden voor groot onderhoud om de kwaliteit van de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties te waarborgen.

Het groot onderhoud voor de buitensportaccommodaties bestaat in hoofdzaak uit veld- en baanrenovaties, vervanging van hekwerken, vervangen van doelen en in stand houden van straatwerk en beplantingen. Ook vervangt de gemeente een aantal machines voor het onderhoud van de sportvelden. In een aantal gymzalen en sporthallen komen nieuwe sportmaterialen zoals turntoestellen, matten, klimtouwen en klimrekken.

Daarnaast vindt in 2010 op meerdere sportcomplexen uitbreiding en herinrichting van de fietsenstalling plaats. Hiermee wil de gemeente het fietsen naar de sportclub stimuleren. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid, luchtkwaliteit, veiligheid en gezondheid in Breda.

In het huidige sportbeleid van Breda ligt de nadruk op ontwikkeling en ondersteuning van de breedtesport. Hiervoor zijn kwalitatief goede sportaccommodaties en voorzieningen nodig. In de stad zijn 11 gyzmalen, 5 sporthallen en 31 buitensportcomplexen, die de gemeente beheert en onderhoudt. Daarnaast heeft de gemeente een wagen- en machinepark beschikbaar voor het uitvoeren van onderhoud en renovaties aan de gemeentelijke sportaccommodaties.

Breda, 25 februari 2010