Nedstat

Nedstat lanceert OneCall API

Amsterdam, 25 februari 2010 - Nedstat kondigt de release aan van de OneCall API in Sitestat. De nieuwe API maakt het gemakkelijk om Sitestat resultaten direct met andere tools en applicaties te integreren en Sitestat data op iedere gewenste manier te publiceren.

De OneCall API is gebaseerd op REST architectuur en biedt een simpele en snelle manier om gegevens uit Sitestat op te halen. In antwoord op een enkele URL request levert het elk rapportitem met elk segment, over elke tijdsperiode inclusief vandaag. Dit geldt ook voor maatwerk rapporten en rapport items die zijn gemaakt met de Sitestat Report Builder.

Naast de output formaten CSV en XML kunnen gebruikers ook voor JSON kiezen, voor makkelijke en efficiënte integratie in web-gebaseerde applicaties. Hierdoor kan data op elke gewenste manier worden gepubliceerd: als custom dashboard, als top 10 van best bekeken pagina's op een website of als lijst van hoog gewaardeerde onderwerpen op een intranet.

"De OneCall API is zeer gemakkelijk in gebruik en werkt direct. Het stelt ons in staat Sitestat data eenvoudig te presenteren in applicaties die wij zelf ontwikkelen. In eerste instantie zullen we het gebruiken voor een dashboard op een groot scherm dat onze redactie continue een overzicht laat zien van de meest populaire artikelen op de website", zegt Jan-Willem Eshuis, Lead Developer NOS Nieuwe Media.

De OneCall API is beschikbaar voor alle Sitestat klanten zonder extra kosten.