"Balkenende grootste jokkebrok bij kabinetscrisis"

25/02/2010 12:29

Clansman Internet Investments BV

Uit een eerste politieke peiling van mediabedrijf Clansman onder 5000 deelnemers, blijkt dat voormalig premier Balkenende wordt gezien als de grootste jokkebrok van het voormalig kabinet. Clansman inventariseert met de campagne 'Koppen Rollen' ook meningen van personen die niet- tot matig geïnteresseerd zijn in de politiek. Via de campagne, die gisteren van start is gegaan, denkt het bedrijf binnen 2-4 weken van 100.000 kiesgerechtigden een mening te inventariseren. De resultaten zijn live te bekijken op http://koppenrollen.clansgames.nl/stats/

Volgens het bedrijf zijn politieke peilingen vaak gebaseerd op de meningen van mensen die veel interesse hebben in de Nederlandse politiek, terwijl personen die minder geïnteresseerd zijn vaak een doorslaggevende rol hebben bij verkiezingen.

Jeroen Ligthart, directeur: "Via deze campagne bereiken we de gemiddelde Nederlander en daarmee dus ook de gemiddelde kiezer, omdat we de deelnemers via een ludieke actie uitdagen en daarna pas de vragen stellen. Aan andere politieke peilingen nemen vaak mensen deel die veel interesse hebben in politieke onderwerpen. Wij bereiken met deze campagne ook een andere doelgroep. Deze personen, die waarschijnlijk minder geïnteresseerd zijn in de politieke situatie, hebben wel een doorslaggevende stem bij de verkiezingen. Daarom is het ook zo interessant om te weten hoe zij denken over de politici en aangelegen kwesties. Deze peiling wordt mogelijk gemaakt door een beperkt aantal sponsoren. Indien deze manier van inventariseren van politieke meningen een toevoeging is op de bestaande politieke peilingen, zullen we dergelijke acties regelmatig gaan uitvoeren en vrij ter beschikking stellen aan uitgevers van nieuwsmedia."

Bij Koppen Rollen geven de deelnemers onder andere aan welke partij niet terug moet keren in het kabinet en wie de grootste politieke 'jokkebrok' is. De resultaten van de deelnemers zijn live terug te vinden op de website http://koppenrollen.clansgames.nl/stats/.





http://www.clansman.nl/persberichten/balkenende-grootste-jokkebrok-bij-kabinetsc