Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep (poging tot) overval

Tiel, 25-02-2010 o Woensdagavond kreeg de politie omstreeks 19.30 uur een melding van een poging tot overval op een tankstation aan de Havendijk. Hierbij is niets buitgemaakt. Later die avond werd er melding gemaakt van een overval op een snackbar op de Betsy Perkstraat. Onder bedreiging van een wapen heeft de dader een geldbedrag buitgemaakt.

Bij het tankstation op de Havendijk was een medewerkster in het de winkel aanwezig toen een jongeman de winkel binnenkwam. Hij had een, op een vuurwapen gelijkend, voorwerp bij zich. Toen hij binnenkwam liet hij deze vallen, waarna hij, nadat hij het wapen had opgepakt, de winkel uit rende in de richting van de Waal. De politie heeft met meerdere eenheden, waaronder met een speurhond gezocht, maar de verdachte werd niet gevonden.

Signalement dader:

* Licht getinte man

* 20-25 jaar oud

* Ongeveer 1.70m lang

* Slank postuur

* Donkere kleding

* Bivakmuts

Later die avond, rond 21.00 uur kreeg de politie een melding van een overval op een snackbar in de Betsy Perkstraat. Daar kwam een jongeman met een, op een vuurwapen gelijkend, voorwerp de snackbar binnen. Daar heeft hij onder bedreiging een geldbedrag buitgemaakt. Daarna is de verdachte vermoedelijk in de richting van de Godfried Bomansstraat gerend.

Het signalement van de dader:

* Blanke man

* 25-30 jaar oud

* Ongeveer 1.70m lang

* Slank postuur

* Donkere bovenkleding, spijkerbroek

* Bivakmuts

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het bij beide zaken om dezelfde dader gaat.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de (poging tot) overval hebben gezien. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam van de Politie Gelderland-Zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (15)

Laatst gewijzigd 25-02-2010 12:14 | © Regio Gelderland-Zuid |