Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer bestolen van wiet

Hilversum, 25-02-2010 o Woensdagavond 24 februari werd een 18-jarige Hilversummer onder bedreiging bestolen van wiet.

Een 18-jarige inwoner van Hilversum wachtte rond 20.15 uur op de Koninginneweg vlakbij een coffeeshop met zijn fiets op een vriend. Plotseling kwamen twee mannen op hem af die vroegen of hij wiet wilde hebben. Toen de Hilversummer aangaf dit al te hebben, wilden ze zijn wiet hebben. De Hilversummer werd boos en gaf het niet af. Hierop pakte een van de twee mannen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak en vroeg opnieuw om de wiet. De Hilversummer gaf zijn zakje af. De man pakte er wiet uit en gaf het zakje terug. Daarna liep een van de mannen de coffeeshop binnen en korte tijd later liepen de twee weg richting het station. De Hilversummer wachtte op zijn vriend en is daarna naar het politiebureau gegaan.

Signalementen: de man met het op een vuurwapen gelijkend voorwerp had een donkere huidskleur, was rond de 1.80 meter lang en ongeveer 25 jaar oud. Hij was breed en gespierd gebouwd. Hij had lang donker rastahaar en droeg een zwarte leren jas.
De andere man had ook een donkere huidskleur (lichter dan de andere man) en was rond de 1.90 meter lang. Hij had een smal postuur. Hij droeg een lichte jas tot over de heup met capuchon, had een wollen mutsje op en droeg een kleine bril (smal montuur).

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de diefstal of aanslaan op het signalement. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 8844.