Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt lastige man aan voor openstaande boetes

Veldhoven, 25-02-2010 o De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.00 uur een 43-jarige man aangehouden op de Broekweg.

Eerder op de avond, rond 23.00 uur, hielden agenten de man staande bij een verkeerscontrole op de Burgemeester van Hoofflaan. De auto waarin hij reed was niet verzekerd en niet APK gekeurd. De man verklaarde dat hij een proefrit aan het maken was en dat de auto wel degelijk was verzekerd. Hij kreeg van de politie tien dagen de tijd om zijn rijbewijs en verzekeringspapieren te tonen op het politiebureau. De man liet de auto achter op de Frederikadreef.

Op het politiebureau bleek echter dat de man nog drie openstaande boetes had. Rond 0.55 uur zagen agenten de man opnieuw in de onverzekerde auto rijden, ditmaal over Julianastraat. Agenten gaven de man een stopteken, waaraan hij voldeed. Toen agenten de man wilden aanhouden vanwege de openstaande boetes, verzette hij zich. De auto is door de politie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Hij krijgt de auto terug als de openstaande boetes zijn betaald.