Gemeente Wassenaar

Stadrecreatiekaart Den Haag

Recreatiegebieden naast de deur en goed bereikbaar

Het programma Groenblauwe Slinger van de provincie zorgt ervoor dat deze nieuwe recreatie- en natuurgebieden ontwikkeld worden (1600 hectare). Het Stadsgewest geeft aan dat in 2020 iedere Haaglander kan rekenen op een aantrekkelijke route - maximaal tien minuten fietsen - naar een rustig buitengebied. Het nieuwe Fietsroutenetwerk Haaglanden is al een grote stap in die richting.

De Stadrecreatiekaart brengt de kaart mensen op ideeën als ze er op uit willen trekken. De kaart geeft op die manier de bekendheid en de bereikbaarheid van de recreatie- en natuurgebieden een impuls. De kaart is zo een ideaal middel voor Den Haag, Stadsgewest en Zuid-Holland hun `groene gezicht' te laten zien. Op de kaart is Den Haag het middelpunt. Van daaruit kiest men recreatie- en natuurgebieden en fiets-, wandel- en zelfs vaarroutes, binnen en buiten de stad, in een straal van ca. 15 km.

Het concept `Stadrecreatiekaart' is ontwikkeld door het Landelijk Fietsplatform om de recreatie dichtbij huis te stimuleren. De kaart is een inspiratiebron en concurreert niet met andere toeristische publicaties. De kaart is - zolang de voorraad strekt - gratis af te halen bij de stadsdeelkantoren, VVV kantoren, Stadsboerderijen en de bibliotheken in Den Haag.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl