Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 25 februari 2010

|     |Ermelo - aangehouden voor mishandeling                    |

De politie heeft woensdagavond 24 februari op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo een 38-jarige man uit Vught aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 39-jarige man uit Harderwijk een bloedneus hebben geslagen.


De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding van het incident. De Harderwijker wilde een vechtpartij die was ontstaan tussen de 38-jarige man uit Vught en een andere man sussen. De aanleiding van deze vechtpartij is niet bekend. Toen de Harderwijker tussen beiden kwam, kreeg hij van de man uit Vught een rake klap op zijn neus, met een flinke bloedneus tot gevolg. De politie heeft de man uit Vught aangehouden voor mishandeling en hem overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Harderwijk - aangehouden bij alcoholcontrole              |

De politie heeft woensdagavond 24 februari een 27-jarige automobilist uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de bestuurder omstreeks 22:00 uur staande bij een alcoholcontrole op de Havendam in Harderwijk. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,9 promille blies. De man heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De automobilist betrof een zogeheten beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Heerde / Hulshorst / Epe - inbraken tankstation           |

De politie doet onderzoek naar een serie inbraken bij verschillende tankstations in Heerde, Hulshorst en Epe in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari.


De politie kreeg in die nacht drie meldingen binnen van inbraken bij tankstations. Dit betrof er één op de snelweg A50 richting Zwolle nabij Heerde, één aan de Hoofdstraat in Epe en één bij de Hendriksbosch in Hulshorst. Er is in ieder geval sprake van een buit bij het tankstation in Hulshorst. Hier werd voornamelijk een grote hoeveelheid rookwaar weggenomen. Er werden deuren en ramen geforceerd om binnen te kunnen komen.

|     |Apeldoorn / Harderwijk - nachtelijke achtervolging        |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari met meerdere politie-eenheden een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn achtervolgd. De achtervolging begon in Apeldoorn, nadat de bestuurder weigerde te stoppen voor een verkeerscontrole en eindigde via de snelweg A1 en Garderen en Putten in Harderwijk. Hier werd de bestuurder door een politieauto klemgereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.


De politie gaf de bestuurder omstreeks 04:20 uur op de Deventerstraat in Apeldoorn een stopteken voor een verkeerscontrole. De man weigerde hieraan te voldoen en ging er met hoge snelheid vandoor. Direct zette de politie een achtervolging in. Dit ging met zeer hoge snelheden op de snelweg A1 richting Amersfoort. De bestuurder doofde de verlichting van zijn auto en reed over de vluchtstrook om diverse voertuigen in te halen. Bij de afslag Kootwijk werd de rit voortgezet richting Garderen/Putten om uiteindelijk in Harderwijk uit te komen. Ter hoogte van de rotonde Hoofdweg/Vondellaan werd de auto klemgereden en werd ook de bestuurder, die later onder invloed van alcohol bleek, aangehouden. De Apeldoorner is overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1,3 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.