Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten regio Apeldoorn 25 februari 2010


|Apeldoorn - veelpleger winkeldiefstal aangehouden | |
De politie heeft woensdag 24 februari bij een politieonderzoek naar aanleiding van een winkeldiefstal eerder deze maand een 26-jarige Apeldoorner aangehouden. De diefstal vond plaats bij een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn.


De Apeldoorner verscheen na uitnodiging op het politiebureau waar hij werd aangehouden. Uit politieonderzoek was gebleken dat de verdachte op 5 februari bij de betreffende supermarkt enkele blikjes drank had weggenomen. Bij verhoor bekende de man zijn daad. De politie heeft hem ingesloten vanwege het feit dat de Apeldoorner bij de politie bekend staat als zogeheten veelpleger. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Beekbergen - woninginbraak                                |

Bij een woning aan de Oude Apeldoornseweg in Beekbergen is woensdagmiddag 24 februari ingebroken. Het is nog onduidelijk welke spullen zijn weggenomen.


De bewoonster ontdekte de inbraak 's middags bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Het hele huis werd doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er precies is weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Apeldoorn / Harderwijk - nachtelijke achtervolging        |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari met meerdere politie-eenheden een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn achtervolgd. De achtervolging begon in Apeldoorn, nadat de bestuurder weigerde te stoppen voor een verkeerscontrole en eindigde via de snelweg A1 en Garderen en Putten in Harderwijk. Hier werd de bestuurder door een politieauto klemgereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.


De politie gaf de bestuurder omstreeks 04:20 uur op de Deventerstraat in Apeldoorn een stopteken voor een verkeerscontrole. De man weigerde hieraan te voldoen en ging er met hoge snelheid vandoor. Direct zette de politie een achtervolging in. Dit ging met zeer hoge snelheden op de snelweg A1 richting Amersfoort. De bestuurder doofde de verlichting van zijn auto en reed over de vluchtstrook om diverse voertuigen in te halen. Bij de afslag Kootwijk werd de rit voortgezet richting Garderen/Putten om uiteindelijk in Harderwijk uit te komen. Ter hoogte van de rotonde Hoofdweg/Vondellaan werd de auto klemgereden en werd ook de bestuurder, die later onder invloed van alcohol bleek, aangehouden. De Apeldoorner is overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1,3 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn / Ugchelen -woninginbraken                      |

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak en twee pogingen daartoe die woensdag 24 februari op diverse locaties in Ugchelen plaatsvonden.


Bij twee woningen, een in de Bogaardslaan en een in de Bazemolenweg, werd een poging tot inbraak gedaan. Hierbij is men uiteindelijk niet in de woning geweest. Bij een woning aan Loevestein is daadwerkelijk ingebroken. Hier worden onder andere sieraden en laptops vermist. Bij alle woningen werden ramen geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie vraagt mensen die mogelijk meer informatie hebben die het onderzoek kunnen bevorderen, te bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari een 63-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Agenten hielden de bestuurder omstreeks 01:00 uur bij een verkeerscontrole staande op de Barnewinkel in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,9 promille blies. Met een boete en een rijverbod van een aantal uur is de man weer heengezonden.