Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wandel- en fietsroutes

Eeuwenoude dijkhuisjes, tuindorpen en industriële architectuur. En dat alles in het groenste stadsdeel van Amsterdam. Ontdek zelf de charmes van Noord.

* Fietsroute Ontdek het mooiste van Noord Ten noorden van het IJ wisselen industriële architectuur, historische dijkdorpjes en landelijke vergezichten elkaar af. Als er één stadsdeel uitblinkt in diversiteit dan is het wel Amsterdam-Noord.

* Fietsroute Ecologische route
Kijk eens naar Noord door de ogen van de ringslang, de kleine watersalamander, de Noordse woelmuis of de groene specht.
* Fietsroute Langs historische boerderijen Als u de woorden 'boerderij' en 'landelijk' hoort, roept dit waarschijnlijk een beeld op van hooibergen, koeienstallen en boerengezinnen. U denkt niet direct aan Amsterdam. Maar dan heeft u het mis ...

* Fietstochten door Landelijk Noord
Jubileumuitgave van de Centrale Dorpenraad. Verrassende fietstochten vanuit elk van de vijf dorpen van Landelijk Noord.
* Wandelroute Baanakkerspark
Een wandelroute voor volwassenen met achtergrondinformatie en interessante weetjes over wat er te zien is in het park.
* Wandelroute Nieuwendammerdijk en Tuindorp Nieuwendam Noordje trekt de wandelschoenen aan. Wandelaars kunnen met het routeboekje van Noordje de Nieuwendammerdijk en Tuindorp Nieuwendam ontdekken.

* Wandelroute Natuurpad Tuindorp Oostzaan Het natuurpad laat de geïnteresseerde wandelaar kennismaken met openbaar groen, cultuur en architectuur in Tuindorp Oostzaan.
* Wandelroute Volkstuinroute Boven Y
Deze rondwandeling laat u de volkstuinparken Kweeklust, Tuinwijck, De Molen, Buikslotermeer, Wijkergouw en Rust en Vreugd zien.
* Monumenten en tuindorpen
Amsterdam-Noord heeft het allemaal: stad, tuindorp, lintdorp, monumenten.