Politie Hollands Midden

Rijn- en Veenstreek - Verdachten van inbraken in voorlopige hechtenis

Rijn- en Veenstreek, 25-02-2010 o De recherche van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek heeft vrijdag 12 februari een 20-jarige veelpleger uit Alphen aan den Rijn en twee medeverdachten, van 18 en 20 jaar uit Alphen en Boskoop, aangehouden in Ede.

De rechter heeft op woensdag 24 februari besloten dat hun voorlopige hechtenis verlengd wordt met 90 dagen

De verdachte werd meerdere keren met of zonder zijn auto onder verdachte omstandigheden aangetroffen door de politie. Soms was de verdachte in gezelschap van andere verdachte personen. Uit meerdere processen verbaal bleek dat de man zich vermoedelijk bezighield met inbraken en diefstallen. Naast deze informatie kreeg de politie ook een melding over deze persoon via Meld Misdaad Anoniem.

Diefstal autos De recherche is vervolgens een onderzoek gestart naar de verdachte. Uit het onderzoek bleek dat er verschillende misdrijven aan hem gekoppeld konden worden. De Alphenaar wordt verdacht van poging inbraak in een woning aan de Fideliohof in zijn woonplaats. In zijn auto werden naast inbrekerswerktuigen ook een digitale camera aangetroffen welke was gestolen uit een woning in Ouderkerk aan den IJssel. Ook wordt de Alphenaar ervan verdacht meerdere dure autos te hebben gestolen. Een Mercedes ML werd januari dit jaar gestolen in Venhuizen na een inbraak in een woning. Een andere auto, een Audi A3, werd buitgemaakt na een woninginbraak in Boskoop. In februari vonden er twee inbraken plaats in Jirnsum (Fr.). Daar werd na een woninginbraak een Audi A4 cabrio gestolen. Bij een inbraak in een café werden drank, sigaretten en geld weggenomen.

De verdachten worden van meer strafbare feiten verdacht, daar richt de komende tijd het onderzoek zich op.