Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-02-2010

Inbrekers stelen doosje met as overleden zoon uit woning Rucphen

RUCPHEN: Bij een inbraak in een woning aan de Zundertseweg is een zilveren doosje met de as van een overleden zoon van de bewoners weggenomen. De ouders en andere familieleden zijn hierover erg ontdaan en doen een dringende oproep aan de inbrekers om het doosje terug te geven. Het is voor hen van onschatbare emotionele waarde.

De inbrekers forceerden in de nacht van woensdag op donderdag de achterdeur en haalden het huis overhoop. Behalve het doosje met de as, werden ook hifiapparatuur en een zwarte Opel Vectra gestolen. De auto, met het kenteken 34-HX-RF, staat inmiddels internationaal
gesignaleerd.

Zedenzaak Mastbos Breda in Bureau Brabant

BREDA: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag as. aandacht aan een Bredase zedenzaak. Een 22-jarige Bredase vrouw wandelde maandagmiddag 18 januari rond 12.30 uur in het Mastbos
- aan de kant van de Baronielaan - toen ze werd aangesproken door een onbekende man. Hij pakte haar vast en nam haar mee het bos in. Daar werd het slachtoffer seksueel misbruikt. Direct na het incident verspreidde de politie een SMS-Alert met daarin het signalement van de dader. Daarop kwamen wel enkele tips binnen, maar die hebben tot op heden nog niet tot een verdacht geleid. In de uitzending van Bureau Brabant wordt een compositietekening getoond.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 1 maart om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald; de laatste uitzending is dinsdag om 17.00 uur.

Politie arresteert Bredanaar in buurt van gestolen BMW

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag kort voor 15.00 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden wegens heling. De man zat samen met een andere man in een auto en gedroegen zich verdacht in de buurt van een gestolen BMW. Die was kort daarvoor geparkeerd aan de Daniel Marotstraat; de auto bleek vorige week gestolen in Teteringen. Agenten die een onderzoek instelden, konden de Bredanaar in de kraag vatten. De andere inzittende ging er echter in zijn auto vandoor; zijn identiteit is bekend. De 31-jarige man is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken Willebrorder rijdt tegen bloembak en raakt rijbewijs kwijt

ST. WILLEBRORD: Een 41-jarige automobilist uit St. Willebrord is woensdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 19.45 uur dronken tegen een bloembak op de Rucphensestraat. Daarbij sloeg zijn auto over de kop. Gealarmeerde agenten controleerden de bestuurder; hij blies 660 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De man verklaarde dat hij verblind was door een andere auto die met groot licht reed.

Oudenboscher probeert velgen van geparkeerde auto te stelen

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 03.00 uur een 37-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Hij gedroeg zich verdacht op een parkeerplaats aan de Handellaan. Een getuige meldde dat de man met een zaklantaarn in een auto scheen. Agenten die hem controleerden, zagen dat de moeren van de wielen van een geparkeerde losgedraaid waren. De man gaf een valse naam op en had geen ID-bewijs bij zich. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar bekende hij de poging tot diefstal van de velgen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 25-02-2010 13:21 | © Regio Midden en West Brabant |