GroenLinks Rotterdam

GroenLinks adopteert meidenvilla Feijenoord

Drie vrouwelijke kandidaten van GroenLinks Feijenoord adopteren vanaf vandaag de meidenvilla in hun deelgemeente. Lieke Fortuin, Hatice Erdogan en Angela Vrtaric-Jovanovic gaan de meidenvilla praktische ondersteuning bieden. Dat varieert van helpen bij activiteiten en organiseren van bijeenkomsten tot het bieden van advies aan de jongerenwerkers en de meiden zelf.

De meidenvilla is een onderdeel van Vrouwencentrum Vliegwiel en richt zich op meiden van 10 tot 22 jaar. Ze kunnen in de 'villa' komen om cursussen te volgen, huiswerk te maken en voor gezelligheid. Lieke Fortuin: ,,Uit onderzoek van de Rotterdamse Jongerenraad is gebleken dat de bestaande buurthuizen vooral jongens trekken. Een meidenvilla is hier een goede aanvulling op. Meiden kunnen hier een veilige plek vinden waar ze zich kunnen bezig houden met hun eigen dromen en interesses."

Op donderdag 25 februari om 15.00 uur wordt de adoptie symbolisch kracht bijgezet door het aanbieden van een gedicht. Ook Anneke Verwijs, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam, is bij deze gelegenheid aanwezig. Zij heeft zich in de afgelopen jaren hard gemaakt voor de oprichting van de twee nieuwe meidenvilla's in Feijenoord en Charlois. In Delfshaven bestaat al langer een succesvolle meidenvilla.Een voorstel van Verwijs in de gemeenteraad voor de oprichting van meer villa's kreeg ruime steun.