FloraHolland


Vrachtwagen Pre Ride Team Naaldwijk de weg op

FLORAHOLLAND, 25 februari 2010 (persbericht) - Donderdag 25 februari onthulde Dick van Kerpel namens de Stichting Ride for the Roses de eerste vrachtwagen van het Pre Ride Team Westland. Deze vrachtwagen van De Winter Transport, met daarop een foto van het volledige Pre Ride Team Naaldwijk en de namen van de sponsors, rijdt het hele jaar door Nederland.
Manager Import en pre rider Ard Reijtenbagh bedankte de in groten getale aanwezige pre riders en sponsors voor hun inzet voor het goede doel. Wethouder Arne Weverling van Gemeente Westland, die de Ride for the Roses een warm hart toedraagt, wenste het team uit het Westland veel succes met de wielertocht die dit jaar naar Venlo gaat. Na de feestelijke onthulling van de door Tip Top Reclame beletterde vrachtwagen kwamen sponsors en teamleden van het Pre Ride Team Naaldwijk nog even bij elkaar voor een ontbijtje.

Het team van Naaldwijk bestaat uit ongeveer 45 deelnemers uit de sierteeltsector en aanverwante bedrijven. Door de deelnemers wordt ook sponsorgeld ingezameld voor de Ride for the Roses/KWF. Wie het team van Naaldwijk wil sponsoren kan een bedrag overmaken op Rabobank Westland, rekeningnummer 13.53.36.112, onder vermelding van PV Pre Ride of the Roses. Dit jaar wordt de Ride for the Roses op zondag 5 september in Venlo en omgeving gereden. Traditiegetrouw rijden de pre riders vanuit de sierteeltgebieden (vestigingen van FloraHolland en Plantion) de dag tevoren, zaterdag 4 september, naar de startlocatie.

Pre Ride en Ride for the Roses
De Ride for the Roses is een initiatief van wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong en levert jaarlijks veel geld op voor het goede doel. Sinds een aantal jaar draagt ook de sierteeltsector hier haar steentje aan bij, middels de Pre Ride for the Roses. Vanuit zeven sierteeltcentra rijden zo'n 100 wielrenners de Pre Ride, waarbij symbolisch het startpistool voor de echte Ride for the Roses naar de startplaats wordt gebracht.
Dit jaar start de Ride for the Roses op zondag 5 september in Venlo. De Pre Riders fietsen zaterdagochtend 4 september naar de startlocatie toe om daar symbolisch het startpistool te overhandigen. Al het inschrijfgeld van de Ride for the Roses en de opbrengsten van de Pre Ride gaan naar KWF Kankerbestrijding. Met de inkomsten uit de afgelopen Rides, en sinds 2002 ook de Pre Rides, heeft KWF Kankerbestrijding al diverse onderzoeksprojecten kunnen financieren.

Bij de foto: Dick van Kerpel onthult namens de organisatie Ride for the Roses de vrachtwagen van het Pre Ride Team Naaldwijk.