Gemeente Maassluis

Verwerking restafval Maassluis straks veel goedkoper

De gemeente Maassluis sluit een nieuw lucratief contract af voor de verwerking van restafval. Naar het zich laat aanzien behoort het tarief straks tot een van de laagste, zo niet de laagste van Nederland.

Het huidige contract met de AVR loopt tot 1 januari 2011. Op initiatief van de gemeente Maassluis is contact gezocht met omliggende gemeenten. Hierdoor is er een gezamenlijke aanbesteding gestart met als achterliggende gedachte een scherpe prijs te bedingen en op deze manier kosten te besparen. Deelnemende gemeenten zijn Bernisse, Brielle, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis, Albrandswaard, Spijkenisse, Westvoorne en Maassluis.

De Europese aanbesteding is begeleid door de Jonge Milieu Advies.

Maassluis heeft de voorlopige gunning verstrekt aan de AVR voor verwerking van het restafval. De voorlopige opdracht voor grofvuil is verstrekt aan SITA (Schiedam). Als er geen bezwaren komen wordt de gunning begin maart definitief. De nieuwe contracten gaan in per 1 januari 2011 en worden afgesloten voor vijf jaar met optie tot verlengen van vier keer één jaar.

De afvalverwerking wordt in totaal 850.000 euro per jaar goedkoper, omdat de verwerkingsprijs per ton gemiddeld daalt met 60 tot 70 euro. Al met al heeft de gezamenlijke aanbesteding een aantrekkelijk contract met een behoorlijke besparing opgeleverd. Wethouder Kees Pleijsier: ,,Juist in tijden waarin de inwoners de nadelige gevolgen van de crisis ervaren, is dit een geweldige opsteker."